Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 17:51

Απαγορευτικό απο το υπουργείο Πολιτισμού στις ανακοινώσεις των Αρχαιολόγων για τα μνημεία και τις ανασκαφές - Ενόχληση απο την έκρηξη δημοσιότητας της "πλούσιας νεκρής" απο την Μαυροπηγή Κοζάνης

Η εγκύκλιος μετά τον Αλέξανδρο και την Κοζάνη

Είχε προηγηθεί στις 31 Ιουλίου, η γνωστοποίηση μέσω ανάρτησης στην προσωπική σελίδα Facebook της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Hμαθίας κυρίας Αγγελικής Κοτταρίδη

ότι εντοπίστηκε ένα πορτρέτο του Αλεξάνδρου που ήταν για χρόνια παραχωμένο και ξεχασμένο στην αποθήκη του μουσείου Βέροιας. Ακολούθησε αυτή την εβδομάδα η ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς για την εύρεση ασύλητου τάφου στην Μαυροπηγή Κοζάνης. Η εγκύκλιος που υπογράφει ο κύριος Διδασκάλου και εστάλη προς τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, φέρει τον τίτλο «Ανακοινώσεις-δημόσιες αναρτήσεις για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟΑ».

Αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο του στρατηγικού συντονισμού και της ενιαίας οργάνωσης και λειτουργίας, του ΥΠ.ΠΟ.Α. και προκειμένου να διασφαλίζεται η βέλτιστη προστασία και προβολή του έργου του, καθώς και να αποτρέπεται οποιαδήποτε σύγχυση από την αποσπασματική διάδοση πληροφοριών και ειδήσεων που αφορούν στις δράσεις του, παρακαλούμε για τα εξής: πριν από οποιαδήποτε δημοσιοποίηση ή ανακοίνωση ή δημόσια ανάρτηση για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του (για τις οποίες δεν απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία προηγούμενη έγκριση), να ενημερώνεται εκ των προτέρων η αρμόδια Γενική Διεύθυνση του ΥΠ.ΠΟ.Α., ώστε σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου να γίνονται οι όποιες επίσημες ανακοινώσεις και ενημερώσεις».
Ταυτόχρονη πρόσβαση στην πληροφορία βάζει η εγκύκλιος
Με τον τρόπο αυτό η κεντρική πηγή ενημέρωσης και λήψης πληροφορίας θα είναι ανοιχτή για όλους και φυσικά για τα διεθνή μέσα που παρακολουθούν τις αναρτήσεις και ενημερώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και δεν παρακολουθούν προσωπικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημαντικών αρχαιολόγων ή ερευνητών. Επίσης χρονικά θα υπάρχει κοινή εκπομπή της είδησης προς όλους.

Είναι προφανές από το κείμενο της εγκυκλίου, ότι δεν ζητείται από αρχαιολόγους και ερευνητές να μην κάνουν σχετικές αναρτήσεις ή δηλώσεις, αλλά η κυκλοφορία της είδησης να γίνεται από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου, προς όλους, ταυτόχρονα.
Πηγή: iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 17:57