Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 10:48

Μεγάλη συναυλία στην Φλώρινα για τα 95 χρόνια του Μίκη στις εκδηλώσεις «ΠΡΕΣΠΕΣ 2019» - Αποθέωση για Β. Λέκκα και Πάολα απο τους 6.000 θεατές

Δεν έπεφτε καρφίτσα στην μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Πάρκο Φλώρινας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ 2019» για τα Ενενήντα πέντε χρόνια από την γέννηση

του Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Στην συναυλία συμμετείχε η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», στο πρώτο μέρος ο Βασίλης Λέκκας με την αισθαντική φωνή του  τραγούδησε τις πιο ερωτικές μελωδίες του Μίκη ενώ στο δεύτερο μέρος την παράσταση ‘’έκλεψε’’ η Πάολα που για πρώτη φορά μετά από παρότρυνση του ιδίου του συνθέτη ερμήνευσε  δεκατρία τραγούδια του. Οι οργανωτές εκτιμούν ότι η χθεσινή μουσική παράσταση ήταν μια από τις πολυπληθέστερες συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα από την ιστορία των Πρεσπών και σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας την παρακολούθησαν περί τους 6000 θεατές. «Μόνο η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο ίδιο σημείο της πόλης ξεπέρασε σε κόσμο αυτό που ζήσαμε χθες» δήλωσε με ενθουσιασμό στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων Γιώργος Λιάνης.  Βάπτισμα πυρός στην ερμηνεία μεγάλων Ελλήνων συνθετών ήταν η συμμετοχή της νεαρής ερμηνεύτριας από την Φλώρινα της Έλενας Φερεντίνου, που απέδωσε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο ορισμένα τραγούδια του Μίκη.

Μετά το τέλος της συναυλίας πλήθος κόσμου «πολιόρκησε» για μια χειραψία και ένα αυτόγραφο τους δύο τραγουδιστές, ενώ υπήρξε μια συγκινητικό στιγμιότυπο όταν ο γιός του Γρηγόρη Λαμπράκη πλησίασε την Πάολα λέγοντας της ότι «είμαι ο γιος του Γελαστού παιδιού που μόλις τραγούδησες».

Η βραδιά στον Αγ. Αχίλλειο

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την εμβληματική βραδιά του Αγίου Αχιλλείου όπου ο Μανώλης Μητσιάς και η Καριοφυλλιά  Καραμπέτη θα ερμηνεύουν  στίχους και τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων ποιητών όπως της Σαπφούς,  Άγγελου Σικελιανού, Κωστή Παλαμά, Ν. Λαπαθιώτη, Κώστα Καρυωτάκη, Γιώργο Σεφέρη, Οδ. Ελύτη, Βάρναλη, Ρίτσο, μέχρι τους σημερινούς μεγάλους τραγουδοποιούς όπως τον  Νίκο Γκάτσο, Μάνο Ελευθερίου. Λευτέρη Παπαδόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Λίνα Νικολακοπούλου κλπ.

Στο δεύτερο μέρος η Έλλη Πασπαλά και η  Dilek Koc θα ερμηνεύσουν μουσικές και τραγούδια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Οι οργανωτές το βράδυ το Σαββάτου στην μισοφωτισμένη βασιλική του Αγ. Αχιλλείου θα τιμήσουν μια εξέχουσα μορφή της αρχαιολογίας, τον άνθρωπο που ανέσκαψε την Βυζαντινή Βασιλική και βρήκε τα οστά του Τσάρου Σαμουήλ, ενώ την ιδιά στιγμή  με το έργο του ανέδειξε το Βυζαντινό παρελθόν της περιοχής Πρεσπών με την αναστήλωση του ναού  του Αγίου Γερμανού, τον αείμνηστο καθηγητή Νίκο Μουτσόπουλο που πρόσφατα έφυγε από την ζωή. Θα δώσουν το όνομα του στην πλωτή γέφυρα που συνδέει το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου με την στεριά και έχει ετοιμαστεί ήδη μια προτομή δωρεά της οικογένειας Μουτσόπουλου που θα κοσμεί την είσοδο στην γέφυρα του Αχ. Αχιλλείου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των διοργανωτών ο υφ Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, ενώ βρίσκονται ήδη στην Φλώρινα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος, Ο  Δημήτρης Βίτσας και ο Αλέξης Χαρίτσης. Στην Φλώρινα βρίσκεται ήδη ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης ενώ αναμένεται και η βουλευτής Σοφία Σακοράφα  ως εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 11:17