Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 00:44

«Οι Πρέσπες στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας... αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος της περιοχής» τόνισε ο υφ. Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου

Μ’ένα αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την απονομή  του Νόμπελ λογοτεχνίας στη Στοκχόλμη,

ολοκληρώθηκαν σήμερα  το βράδυ στην Φλώρινα οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις Πρέσπες 2019.  Στην αίθουσα του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Φλώρινας ο  λυρικός καλλιτέχνης Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η Δάφνη Πανουργιά τραγούδησαν σε μουσική του Γιώργου Κουρουπού ενώ η Ιουλίτα Ηλιοπούλου μαζί με τον Αχιλλέα Κυριακίδη απάγγειλαν στίχους από το έργο του Έλληνα ποιητή .

Την μουσική παράσταση -εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό της χώρας- παρακολούθησε ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «διαχρονικά τα "Πρέσπεια" στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας που ενισχύει τον καλλιτεχνικό και πολιτισμικό τουρισμό, ενώ την ίδια στιγμή τονώνουν την τοπική αναγνωσιμότητα, αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος της περιοχής και δίνουν ώθηση στην τοπική οικονομία».

Ο κ. Καράογλου απέδωσε εύσημα στους διοργανωτές των εκδηλώσεων και τον Καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Λιάνη «που κατάφεραν με σκληρή δουλειά και μεράκι, να αναγάγουν τον θεσμό των Πρεσπών σε έναν πολύτιμο μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή».  

Επεσήμανε ότι «ο πολιτισμός είναι η ψυχή του Έθνους μας, είναι η "κιβωτός" μέσα στην οποία διασώθηκε το ανεξίτηλο αποτύπωμα που παράγει η κοινωνία μας και που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι δική μας η ευθύνη να ανακαλύψουμε τη σημασία αυτού του σπουδαίου κληροδοτήματος που εμπλουτίζει την εθνική μας ταυτότητα, και τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα του λαού μας».  

Τέλος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Πρεσπείων αλλά και των πολιτιστικών φορέων της περιοχής έδωσε την διαβεβαίωση ότι «το υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον τόπο και τον πολιτισμό μας».

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 00:51