Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 13:00

Φινάλε για την ΡΥΘΜΩΔΙΑ ΙΙ

Ένα μουσικό σταυροδρόμι είναι η Ρυθμωδία, που φέτος συναντήθηκαν ένα πιάνο, μια κιθάρα, ένα μπάσο, κρουστά και σαξόφωνα, βιολιά και βιόλες, όμποε φλάουτα και κλαρινέτα. Κι ανάμεσα τους να ξεπηδούν οι φωνές της Έλλης,

της Αλεξάνδρας και του Νίκου, εναλλασσόμενες με τους άλτο, τους τενόρο και τους μπάσο της Μικτής Χορωδίας. Στην πλατεία και στον εξώστη ένα κοινό, μυημένο, να χειροκροτά και να σιγοτραγουδά μαζί τους.

Τον Οκτώβρη του 1966, την εποχή που μεσουρανούσαν οι BEATLES, στα μέρη μας παιζόταν σε πρώτη προβολή η ταινία του Αλέκου Σακελάριου “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια” όπου ο Χρόνης Εξαρχάκος μεταφέροντας στο τηλέφωνο τα “αγγλικά” της Αλίκης Βουγιουκλάκη είπε το αμίμητο: “Α χάφθε, α χάφθε, α γουός α Λόντον ρε”. 

Μουσικό θέατρο στο Λονδίνο θύμισε η Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης το διήμερο 14 & 15 Γενάρη. Οι  νότες και τα λόγια των “Σκαθαριών” ενός απ τα σημαντικότερα μουσικά γκρουπ παγκοσμίως, αντηχούσαν παντού. Η αρχική ιδέα του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης Γιώργου Τζούκα, με πολύ δουλειά, υπομονή, επαγγελματισμό και μεράκι, μετουσιώθηκε σε 2 μουσικές πράξεις που ενθουσίασαν. Ατελείωτες πρόβες, παρτιτούρες που άλλαζαν χέρια με συνέπεια, συνεργασίες που τολμούν μόνο οι γνώστες, αυτοί που σέβονται τη μουσική. 

Η Ρυθμωδία ΙΙ πέρασε στο καλεντάρι της ιστορίας των εκδηλώσεων του ΟΑΠΝ και του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης ως μοναδική. Τα 2 sold out έδειξαν σε όλους μας ότι το μουσικόφιλο κοινό της Κοζάνης διψά για μεγάλες και ποιοτικές παραγωγές. Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού απέδειξε περίτρανα ότι το πρωτογενές μουσικό υλικό του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και το εκπαιδευτικό προσωπικό, με μπροστάρη τον διευθυντή του Γιώργο Τζούκα, είναι σπουδαίο και αξίζει να το αναδεικνύουμε, καθώς μπορεί να συνυπάρξει στη σκηνή με καλλιτέχνες, Κοζανίτες και μη, που το βεληνεκές τους έχει ξεπεράσει το πανελλήνιο. 

Συμμετείχαν:

Έλλη Πασπαλά – τραγούδι

Αλεξάνδρα Σιετή – τραγούδι

Γιώτης Κιουρτσόγλου – μπάσο

Καλλίστρατος Δρακόπουλος – ντραμς

Χάρης Καπετανάκης – σαξόφωνο

Αλκιβιάδης Καρυζώνης – σαξόφωνο

Σάκης Ντοβόλης – ηλεκτρική κιθάρα

Φώτης Βακουφτσής - κρουστά

Νίκος Διάφας – φωνή

Γιώργος Τζούκας – Ενορχήστρωση και επιμέλεια παραγωγής 

Χρήστος Κτιστάκης –Μουσική διεύθυνση 

Η Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης καθώς και ένα σύνολο καταξιωμένων μουσικών. 

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους τους: Δημήτρη Καραθανάση για την παραγωγή των εισαγωγικών και των promo βίντεο, τους Αλέξη Κασνάκη και Θεόδωρο Μαρσέλο για την βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση των παραστάσεων, την Άρτεμις Νέστορα για την παρουσίαση και τέλος την ομάδα του ήχου και των φώτων του Δημήτρη Γκλούμπου για την υπομονετική συνεργασία και το εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

Εις το επανιδείν.