Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 16:44

Ο Κωνσταντίνος Κουμλής στο πρώτο Art Session στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

  1. Τα Art Sessions παρουσιάζουν το εικαστικό έργο του Κωνσταντίνου Κουμλή!

Ημερομηνία//Πέμπτη, 9 Μαρτίου

Τοποθεσία// Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αγίου Χριστόφορου 6, Κοζάνη

Ώρα//19:30

Το πρώτο Art Session: Σχήμα στο κενό συνθέτει και μας μεταφέρει στον καλλιτεχνικό κόσμο του Κωνσταντίνου Κουμλή, ο οποίος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τον τρόπο σκέψης του, τη ζωγραφική διαδικασία, την τέχνη, την τεχνοτροπία και την ανάγνωση των έργων του. Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε γκαλερί τέχνης θέλοντας να ενστερνιστεί μια σύγχρονη αντίληψη για την τέχνη που είναι ανοιχτή σε όλους.

Η βραδιά θα επενδυθεί μουσικά από τον παράγωγο του Diva 91.6, Skiaxtro09!

Ο Κώστας Κουμλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας (ΤΕΕΤ). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και σε αρκετά σεμινάρια (workshops) βασισμένα στην εξερεύνηση του υλικού. Του αρέσει να μαζεύει αντικείμενα που ο άνθρωπος πετάει λόγω μη χρηστικότητας. Τα έργα του καλλιτέχνη βασίζονται σε φωτογραφία, γλυπτική και εγκατάσταση στον χώρο.

Η τέχνη του βασίζεται στο να μαζεύει αντικείμενα που οι άνθρωποι δεν τα βρίσκουν πλέον χρήσιμα και τα επουλώνει με τον δικό του τρόπο. Χρησιμοποιεί την έννοια της επούλωσης διότι θεωρεί ότι τα αντικείμενα αυτά αποκτούν ξανά ζωή μέσω της δικής του επέμβασης. Σε αρκετά από τα έργα του, το υλικό λειτουργεί σαν ράμμα ή χειρουργείο του τραύματος. Λόγω των εμπειριών του επικεντρώνεται στην αντίθεση τεχνολογίας και της χειρωνακτικής εργασίας για αυτό και κατά βάση τα υλικά είναι οι ηλεκτρονικές πλακέτες από παλιές συσκευές αλλά και φυσικά υλικά όπως ξύλο, μάρμαρο κ.α. Με την χρήση τους προσπαθεί να δείξει ότι η τεχνολογία έχει τον τρόπο της να μεταμορφώνει τον αληθινό κόσμο σε έναν εικονικό αλλά παράλληλα προσιτό χώρο, με το μειονέκτημα όμως ότι μας κάνει να υποτιμούμε την αξία του πραγματικού χρόνου.

 

Τι είναι τα Art Sessions: Σχήμα στο κενό; 

H AΡΣΙΣ Κοζάνης σε συνεργασία με το περιοδικό Together δημιούργησαν μία φυσική πλατφόρμα άμεσης επαφής και διάδρασης με στόχο την προβολή, τη διάδοση και την ανάπτυξη των τεχνών και κάλεσαν καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες της ευρύτερης περιοχής να υποβάλουν τη δουλειά τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να την παρουσιάσουν στα Art Sessions: Σχήμα στο κενό!

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν την αρχική πρόταση του έργου/πρότζεκτ που θα ήθελαν να αναπτύξουν κατά την παρουσίαση τους στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέσω της σελίδων www.facebook.com/Arsis.Kozanis και www.facebook.com/togethermazi, αλλά και στο τηλέφωνο 2461049799.