Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 09:43

Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης: Το φημισμένο Rosamunde Trio στην Κοζάνη

Οι τρεις διεθνείς σολίστ που αποτελούν το μουσικό σύνολο Rosamunde Trio μετά τις συναυλίες στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έρχονται στην  Κοζάνη για να παρουσιάσουν την εξαιρετική δουλειά

τους και να διδάξουν σε σεμινάριο/masterclass την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023.  

Ποιοι είναι οι Rosamunde Trio :
Μαρτίνος Τιρίμος Πιάνο
Ben Sayevich Βιολί
Daniel Veis Βιολοντσέλο

Πρόγραμμα συναυλίας:

Franz Schubert: Τρίο με πιάνο αρ. 1 σε σι ύφεση μείζονα, D 898
Antonín Dvořák: Τρίο με πιάνο αρ. 4 σε μι ελάσσονα, «Ντούμκυ», έργο 90, B. 166

 

  • Rosamunde Trio

 

Βιογραφικό και εμφανίσεις του Rosamunde Trio:
Οι τρεις διεθνείς σολίστ που σχημάτισαν το Rosamunde Trio παίζουν μαζί από το 2002 και κατά τη διάρκεια αυτής της 20ετούς διαδρομής το Trio έχει καθιερώσει τη φήμη ενός από τα καλύτερα Piano Trio. 

Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και μεγάλους συναυλιακούς χώρους στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στις Η.Π.Α. με εξαιρετική αναγνώριση και θερμή υποδοχή τόσο από το κοινό, όσο και από τους κριτικούς.

Το «Music and Vision» στην κριτική του για το Trio, το αποκάλεσε ως «one of the finest trios … a thing to cherish». Η «International Record Review» ξεχώρισε την «maturity of vision» του Rosamunde Trio, ενώ η «Classical Source» σημείωσε τις «τέλειες και εκπληκτικές επιδόσεις του Τρίο».

Πιο πρόσφατα, η εφημερίδα «The Independent» περιέγραψε τις ερμηνείες ως «breathtaking and exciting ».
Το Rosamunde Trio έχει περιοδεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες από τριάντα φορές, δίνοντας πολλές σημαντικές συναυλίες στο Wigmore Hall και στο Kings Place στο Λονδίνο.

Το 2012 και το 2013 το Τρίο γιόρτασε τη 10η επέτειό του με κύκλους από όλα τα έργα για Τρίο με Πιάνο του Μπετόβεν, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου κύκλου συναυλιών στο υπέροχο Kings Place.
Μετά την τεράστια επιτυχία αυτών των συναυλιών, η Εταιρεία Μουσικής Δωματίου του Λονδίνου κάλεσε το Τρίο να κάνει μια ακόμη μεγαλύτερη σειρά, πάλι στο Kings Place του Λονδίνου, αφιερωμένη σε όλα τα τρίο του Μότσαρτ και τα σπουδαία έργα της «Γαλλικης Σχολής», μια δραστηριότητα που συνεχίστηκε μέχρι το 2018.

Αυτός ο κύκλος περιλάμβανε έργα των Chausson, Lalo, Roussel, Saint-Saëns, D’Indy, Lili Boulanger, καθώς και Debussy και Ravel.

Το ρεπερτόριο του Rosamunde Trio είναι τεράστιο και περιλαμβάνει όλα τα Τρία Πιάνου των Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Μέντελσον, Μπραμς, Ντβόρζακ και Σοστακόβιτς, καθώς και πολλά Τρίο των Χάιντν, Σμετάνα, Σουκ, Τσαϊκόφσκι, Ραχμανίνοφ και άλλων μεγάλων, Γάλλων και Ρώσων συνθετών.

Δύο έργα έχουν γραφτεί ειδικά για αυτούς και περισσότερες νέες συνθέσεις είναι καθ’ οδόν. Ιδιαίτερα επιτυχημένο είναι το ατμοσφαιρικό «Softly, in the dusk…» του Peter Fribbins, το οποίο ηχογράφησαν οι Rosamunde για τη δισκογραφική Guild.

Οι ηχογραφήσεις του Τρίο περιλαμβάνουν τα Τρίο Τσαϊκόφσκι και Σοστακόβιτς, καθώς και τα Τρίο του Ντβόρζακ, όλα ηχογραφημένα στην Πράγα στο Παλάτι του Λιχτενστάιν.

Η ιδέα του σχηματισμού ενός Trio εκφράστηκε νωρίς από τις πρώτες μέρες της μακράς και γόνιμης φιλίας του Martino Tirimo με τον Daniel Veis.

Οι δύο καλλιτέχνες πραγματοποίησαν πολλές περιοδείες, εξερευνώντας το ρεπερτόριο του πιάνου και του βιολοντσέλου και έχουν ηχογραφήσει μαζί τα πλήρη έργα του Mendelssohn για τη Supraphon, αλλά μόλις το 2001 βρέθηκε ο «κατάλληλος» βιολιστής.

Ο Μαρτίνος, ο Daniel και ο Ben συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 2002 και έγινε φανερό από την αρχή ότι είχαν πολλά κοινά, ειδικά στις μουσικές ιδέες και αξίες.

Ήταν επίσης ξεκάθαρο ότι υπήρχαν όλοι οι γόνιμοι σπόροι και οι δυνατότητες για ένα κορυφαίο σύνολο.

Μετά από σημαντικές περιόδους προετοιμασίας, οι πρώτες συναυλίες του Rosamunde Trio πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία την ίδια χρονιά και το κοινό και η κριτική ήταν ομόφωνη: «εδώ είναι ένα Trio που είναι απόλυτα αφοσιωμένο στην υπηρεσία της μουσικής και ικανό να προσφέρει ευφάνταστες και συναρπαστικές παραστάσεις που θα παραμείνουν για πολύ καιρό στην μνήμη.

Μπορεί τα τρία μέλη του να είναι διεθνείς σολίστ, αλλά παίζουν σαν να έχουν ένα μυαλό.

Το Rosamunde Trio έχει επίσης διακριθεί για τα διεθνή masterclasses και σεμινάρια που δίνει. Και οι τρεις μουσικοί, σαν καλλιτέχνες και παιδαγωγοί, υποστηρίζουν τους νέους μουσικούς και απολαμβάνουν ιδιαίτερα την συνεργασία με τους νέους καλλιτέχνες και τα νεαρά σύνολα στην αρχή της καριέρας τους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 09:46