Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 18:58

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ για το 'Επος του '40.

epos40Από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης γίνεται γνωστό ότι στην βιβλιοθήκη του συλλόγου υπάρχει το βιβλίο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) με τίτλο : "ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 1940-1945" από τις εκδόσεις της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.


Στο συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχει αναλυτική αναφορά

 

στα ονόματα, στην καταγωγή και στο τόπο θυσίας των Ελλήνων στρατιωτών (αξιωματικών, υπαξιωματικών και απλών στρατιωτών) που έχασαν την ζωή τους στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.
Η μικρή προσπάθεια του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης για το χρέος μνήμης απέναντι στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας συνεχίζεται . Το ιστορικό ταξίδι στις ημέρες εκείνες που συνέθεσαν το ένδοξο "΄Επος του '40" και που ξεκίνησε πέρυσι τις 21 Οκτωβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης με έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού και διήρκεσε έως και την 1η Νοεμβρίου 2010, συνεχίζεται.
Αυτή τη φορά μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου παρέχεται η δυνατότητα σε όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν, να βρουν στοιχεία για τα δικά τους πρόσωπα που χάθηκαν στον πόλεμο, προσερχόμενοι στα γραφεία του Συλλόγου μας κάθε Κυριακή από τις 6.00 - 9.00 μ.μ., επί της οδού Μοσχοπόλεως 1 στην Κοζάνη.
Το βιβλίο τούτο αποτελεί ευγενική δωρεά της οικογένειας Ζαχάρη Κωνσταντίνου, την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Ακόμη, μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας (www.syllogosipirotonkozanis.gr) και στην ενότητα "ο Άγνωστος στρατιώτης του " 40" ο επισκέπτης μπορεί να βρει πορτραίτα δικών του ανθρώπων, πλαισιωμένα από φωτογραφικό κι άλλο υλικό.
Η ενότητα αυτή φιλοξενεί ήδη έξι ιστορίες ανθρώπων από την Κοζάνη, την Ήπειρο και την Χαλκιδική και φιλοδοξεί με την βοήθεια όλων μας να εμπλουτιστεί περισσότερο
Παράλληλα ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης καλεί τον κάθε έναν από εμάς, εάν έχει ακούσει κάποια ιστορία για την συμμετοχή κάποιου δικού του ανθρώπου στον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο , από το μέτωπο της Αλβανίας, να την καταγράψει και να την στείλει επώνυμα μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
Εάν υπάρχουν φωτογραφίες των ανθρώπων αυτών από το μέτωπο, ή γράμματά τους ή οτιδήποτε άλλο από τον αγώνα τους και μπορεί να τα αναπαράγει, να τα φωτοτυπήσει ή να τα "σκανάρει", (δεν θέλουμε τα πρωτότυπα) ας μας τα αποστείλει στην διεύθυνση
"Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης
Μοσχοπόλεως 1
50100- ΚΟΖΑΝΗ"

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 19:02