Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 10:08

Η Εκθεση του Εικαστικου εργαστηρίου Κοζάνης

Τα τμήματα Ζωγραφικής  και Κοσμήματος Ενηλίκων του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης εκθέτουν τα έργα τους, στο Κοβεντάρειο

στον ισόγειο χώρο που στεγάζει την Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης. Πρόκειται για εικαστικές δημιουργίες των σπουδαστών των εργαστηρίων αποτυπωμένες σε χαρτί και σε καμβά. Είναι ευδιάκριτοι οι πειραματισμοί στην τεχνοτροπία των εικαστικών έργων καθώς οι καλλιτέχνες προσπαθούν να βρουν το δικό τους εικαστικό ύφος. Σε ορισμένες περιπτώσεις  είναι εμφανείς και οι επιρροές τους από την εικαστική δυναμική των έργων  Ντιό και Κατζουρακη. Ενα συγκλονιστικο γεγονός οπως το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τεμπη δεν αφησε ανεπηρέστους τους καλλιτέχνες που προσπάθησαν να το προσεγγίσουν με τον δικο τους τρόπο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δημιουργίες τα σχέδια και οι πειραματισμοί στο χειροποίητο κόσμημα.  Ορισμένες δημιουργίες έχουν εθνικ επιρροές ενώ άλλες κληρονομούν σχεδιαστικές φόρμας και στυλ από κοσμήματα της Ελληνικής αρχαιότητας.

Αν και ο χώρος που φιλοξενείται η έκθεση είναι παντελώς ακατάλληλος εν τούτοις η φιλοξενία και το ζεστό χαμόγελο των καλλιτεχνών που παρουσιάζουν την δουλειά τους τον κάνει να δείχνει λαμπερό και όμορφο.

Η Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό, καθημερινά, 18:00 – 22:00. έως και τις 9 Ιουνίου

Σπ. Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 10:14