Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 22:36

Στο φεστιβάλ του Sundance το «L» του Καστοριανού Μπάμπη Μακρίδη

O σκηνοθέτης Μπάμπης Μακρίδης απο την ΚαστοριάΤο αμερικανικό φεστιβάλ του Sundance ,ίσως το σημαντικότερο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στον κόσμο («παιδί» του ηθοποιού, παραγωγού και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ ) επέλεξε στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμά του την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη «L».
Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή ελληνικής ταινίας στο Sundance

που κάθε χειμώνα από το 1985 παρουσιάζει τις πιο αξιόλογες ανεξάρτητες παραγωγές από όλον τον κόσμο (με έμφαση στις αμερικανικές). Θυμίζουμε ότι στο τελευταίο φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι προβλήθηκαν αποσπάσματα του «L» ως work in progress (εργασία εν εξελίξει) και ο απόηχος ήταν θετικός.
Το «L» πραγματεύεται την ιστορία ενός οικογενειάρχη γύρω στα 40 (Αρης Σερβετάλης) που περνά τον περισσότερο χρόνο του μέσα στο αυτοκίνητό του και στις ελεύθερες ώρες του συναντά την οικογένειά του σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Ο Μπάμπης Μακρίδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1970 και αφού σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή Σταυράκου άρχισε να εργάζεται ως σκηνοθέτης στον χώρο της διαφήμισης. Για ενα μικρό διάστημα έζησε και  στην Κοζάνη Το 2005 ο Μακρίδης βραβεύθηκε στο φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας για την ταινία του «Ο τελευταίος φακίρης».

Με το «L» ο Μακρίδης μπαίνει για πρώτη φορά στα χωράφια του μεγάλου μήκους κινηματογράφου μυθοπλασίας, με συνεργάτη στο σενάριο τον Ευθύμη Φιλίππου («Αλπεις», «Κυνόδοντας») . Η ιδέα είναι του Γιώργου Γυιόκα.

Οι ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου, Ελευθέριος Ματθαίου, Σταύρος Ράπτης, Νότα Τσερνιάφσκι και Θανάσης Δήμου συμμετέχουν επίσης στο «L» που είναι παραγωγή της BEBEN Films και συμπαραγωγή της ΝΟVA και της κινηματογραφικής εταιρίας Feelgod Entertainment που θα την διανείμει στις αίθουσες μέσα στο 2012.

 

πηγη:το βημα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 22:53