Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 16:19

''Ο παράξενος επισκέπτης της Ουρανούπολης'' στο Δήμο Βοϊου

oneiroypoliΤο παιδικό παραμύθι που απέσπασε το 1ο Βραβείο στον πρώτο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού της Ονειρούπολης με τίτλο
"Ο παράξενος επισκέπτης της Ονειρούπολης", του Βασίλη Τερζόπουλου
θα παρουσιαστεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου,

στο Δήμο Βοΐου Κοζάνης:
Στις 12:00μ.μ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Καταστήματος Νεάπολης Βοΐου,
και στις 18:00μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό» στη Σιάτιστα.

Το παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών, εικονογραφήθηκε και κυκλοφόρησε πανελλαδικά ως ένα προσεγμένο και καλαίσθητο βιβλίο από τις Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, το Νοέμβριο του 2010. Μάλιστα η πρώτη έκδοσή του, έτυχε μεγάλης αποδοχής από το παιδικό αναγνωστικό κοινό και εξαντλήθηκε.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι των παραμυθιών, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από τον ίδιο τον συγγραφέα και μέσα από αφήγηση, διάλογο, μουσική και παιχνίδι μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία που περιγράφει σε δύο επίπεδα την εμπειρία των Χριστουγέννων για τα παιδιά μιας αστικής οικογένειας και τα ίδια βιώματα για το παιδί μιας οικογένειας προσφύγων.

Μπλέκοντας το πραγματικό με το φανταστικό, σκοπός του παραμυθιού είναι να παρουσιάσει και να εξηγήσει τον όρο 'πρόσφυγας', καθώς και τις δυσκολίες και τις στερήσεις που ενδεχομένως τον συνοδεύουν.

Μία πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης με τη σύμπραξη του Δήμου Βοΐου.

Περίληψη του παραμυθιού:
"Η Ονειρούπολη, η μαγευτική χριστουγεννιάτικη πολιτεία, ανοίγει τις πύλες της και η μικρή Μαριάννα, μαζί με τον αδερφό της τον Αλέξανδρο, ανακαλύπτουν τις γωνιές της. Φτερωτές νεράιδες, νάνοι και ξωτικά, στους στολισμένους δρόμους της με τα ξύλινα σπιτάκια. Εκεί είναι και ο Χιονούλης, ο χαμογελαστός χιονάνθρωπος, ο Ταρανδούλης, ακούραστος βοηθός του Αη-Βασίλη και ο Ονειρούλης, το αξιολάτρευτο αρκουδάκι. Και φυσικά...ο ίδιος ο Αη-Βασίλης. Ποιο είναι όμως αυτό το παράξενο αγόρι που τριγυρίζει μόνο του στους δρόμους της Ονειρούπολης; Και γιατί είναι ντυμένο έτσι; Θα βρει τις απαντήσεις η Μαριάννα; Τι θα πει πρόσφυγας; Θα της κάνει ο Αη-Βασίλης τη χάρη που του ζήτησε; Που πάει μόνη της μια φτερωτή νεράιδα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων; Και τι θα γίνει όταν περάσουν τα Χριστούγεννα;
Αρώματα γλυκών, κάλαντα, πακέτα με δώρα, χιονονιφάδες, φωτεινά λαμπιόνια ανακατεύονται σε μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία, που απέσπασε το 1ο Βραβείο στον πρώτο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού της Ονειρούπολης του Δήμου Δράμας."

Με την παράκληση για δημοσίευσή του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 16:26