Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 17:03

Ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος απέρριψε το Μεγάλο βραβείο των Γραμμάτων

XRISTIANOPOYLOSΟ Ελληνας ποιητής εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση

Οταν δημοσιοποιήθηκε η είδηση της βράβευσης του ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος δήλωσει στο ΑΠΕ «Ούτε θα εμφανιστώ ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους».

Μάλιστα φροντίζει να μας θυμίζει κείμενο του γραμμένο το 1979 με τίτλο «Εναντίον», όπου έγραφε «Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης απ' όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία από το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο "υπείροχον έμμεναι άλλων", που μας άφησαν οι αρχαίοι. Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου ...»

Στο Βημα δήλωσε οτι: «Το ότι απέρριψα το βραβείο ήταν για μένα μια πράξη ζωής. Oσοι με ξέρουν θα καταλάβουν γιατί δεν δέχτηκα το βραβείο. Τα παιδιά της επιτροπής έκαναν καλά που με βράβευσαν αλλά δεν σκέφτηκαν να με ρωτήσουν αν το δέχομαι» λέει ο ποιητής για την άρνησή του να αποδεχτεί το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του. 

με πληροφορίες απο το ΑΠΕ και το Βημα

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 14:15