Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 16:22

Απο την Μικρά Ασία στην Μακεδονία

syndesmgramΕπιτυχία σημείωσε η παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση «ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων & Τεχνών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, στα πλαίσια του εορτασμού των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης από του Τούρκους (1912).

Η Αίθουσα Τέχνης, όπως φάνηκε, αποδείχτηκε μικρή να χωρέσει τον κόσμο, που από πολύ νωρίς πήγε να παρακολουθήσει την εκδήλωση. Έτσι πολλοί ήταν αυτοί που δεν μπόρεσαν να βρουν θέση κι έφυγαν κι ακόμα περισσότεροι αυτοί που την παρακολούθησαν όρθιοι, δυο ολόκληρες ώρες.
Η εκδήλωση άρχισε μ' ευχαριστίες προς τους συντελεστές της παράστασης: χορευτές, ορχήστρες, τραγουδιστές, χοροδιδασκάλους και χορηγούς από το μέλος του δ.σ. του syndesmgram1Συνδέσμου κι έφορο του χορευτικού τμήματος, Κων/νο Χρυσάκη. Στη συνέχεια ο πρόεδρος, Αγγέλης Πολυνείκης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, σχετικό με τους σκοπούς του Συνδέσμου, ένας από τους οποίους είναι και η περισυλλογή καταγραφή, διατήρηση και μελέτη των τοπικών κι άλλων παραδοσιακών ελληνικών χορών.
Ακολούθησαν χοροί και τραγούδια από την Καππαδοκία, την Κύζικο την Ερυθραία, τον Πόντο, τα Βέντζια, τα Καμβούνια, το Ρουμλούκι, το Βόιο, τον Τσιαρτσιαμπά, τις Σέρρες, την Κοζάνη, με τη συμμετοχή των ομάδων ενηλίκων του χορευτικού συγκροτήματος του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών και του χορευτικού συγκροτήματος Βατερού.
Και η εκδήλωση έκλεισε όπως κι άρχισε. Μ' ευχαριστίες. Ο Γενικός Γραμματέας, Ευάγγελος Ντάγκας, ευχαρίστησε, εκ μέρους του δ.σ., το δάσκαλο, Ηλία Πολίτη, για το σημαντικό του έργο στο χορευτικό συγκρότημα κι ως ενθύμιο του πρόσφερε μια εικόνα, την εικόνα του Προφήτη Ηλία, που φέρει το όνομά του. Στη συνέχεια διάβασε την πράξη με την οποία οι ομάδες ενηλίκων του χορευτικού συγκροτήματος ονομάζονται σε χορευτικό συγκρότημα «ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΚΡΙΔΗΣ», σ' ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους ευεργέτες του Συνδέσμου: Θωμά Μακρίδη και Καλλιόπη Μακρίδου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, ο αντιπεριφερειάρχης, Σόκουτης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Μαλούτας Λάζαρος, ο Στρατηγός Διοικητής του Α΄.Σ .Σ., Ντζιμάνης Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης, Γελαδάρης Χάρης, ο καθηγητής καρδιολογίας, Μπουντούλας Χαρίσιος κι ο ευεργέτης του Συνδέσμου, Μακρίδης Θωμάς.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 16:27