Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 14:58

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

altΣτην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαϊδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Η άλλη μεριά του βουνού» του συντοπίτη Γιάννη Φωτεινού. Πρόκειται για ένα φωτεινό οδηγό για όσους αναζητούν την άλλη πλευρά της ζωής, ενώ στο ταξίδι του αυτό ο συγγραφέας επιθυμεί να έχει συνοδοιπόρους τους αναγνώστες. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε ότι ο κ. Φωτεινός «είναι ένας άνθρωπος ανάμεσά μας και έμεινα έκπληκτος διαβάζοντας το βιβλίο του από τη γραφή και το λόγο του».

Ο κ. Τσιούμαρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα κίνητρα του κ. Φωτεινού που τον ώθησαν στην καταγραφή των γεγονότων που τον σημάδεψαν, ενώ προχώρησε σε μια σημαντική πρόταση προς το συγγραφέα προτρέποντάς τον να ασχοληθεί με την ιστορία της ΑΕΒΑΛ, καθώς ο ίδιος διετέλεσε από τα βασικά στελέχη της πρώην λιπασματοβιομηχανίας. Μάλιστα, ο κ. Τσιούμαρης τόνισε πως στο βιωματικό Μουσείο Ενέργειας και Λιγνίτη προβλέπεται ξεχωριστό τμήμα για την ιστορία της ΑΕΒΑΛ, ενώ η καταγραφή της ιστορίας της πολύπαθης ΑΕΒΑΛ θα είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, την έκδοση της οποίας θα αναλάβει ο δήμος Πτολεμαϊδας.

Ο κ. Τσιούμαρης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αγαπάμε τα βιβλία που μας θυμίζουν κάτι από τη ζωή μας και στα οποία μπορούμε να βρούμε στοιχεία για τον τόπο μας, τους ανθρώπους μας, την ιστορία μας, όπως συνέβη με το βιβλίο του πατρός Νικηφόρου Μανάδη και τώρα με το βιβλίο του Γιάννη Φωτεινού» και πρόκειται πάντα για ιδιαίτερα ευτυχείς συγκυρίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 15:03