Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Μαϊος 2012 19:23

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα

olumpiaki_floga6Άναψε στην Αρχαία Ολυμπία, με κάθε επισημότητα, η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος με τον πρόεδρο της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρο Ζαννιά και άλλα μέλη της Ολομέλειας, μέλη της ΔΟΕ, Έλληνες και...

Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη «έδωσε ζωή» στην Ολυμπιακή Φλόγα και λίγα λεπτά αργότερα τη μεταλαμπάδευσε στη δάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη, με τον οποίο αρχίζει η Λαμπαδηδρομία. Ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Βρετανός, ελληνικής καταγωγής, Αλέξανδρος Λούκος.

H φλόγα που θα ταξιδέψει απ' την αρχαία Ολυμπία ως το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το καλοκαίρι ξεκινάει το ταξίδι της σήμερα...

Στις 11/5 θα βρεθεί στην Κρήτη, θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.

Συνεχίζει στις 12/5 Στον Πειραιά, θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

Στις 13/5 θα ταξιδέψει σε Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Στις 14/5 θα φτάσει στην Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου στο συνοριακό φυλάκιο, τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

olumpiaki_floga5Στις 15/5 η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

Στις 16/5 θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Στις 17/5 η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

 

πηγή-akous.gr


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαϊος 2012 19:30