Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Μαϊος 2013 18:32

Πάσχα με την οικογένεια: κάνει καλό στην υγεία

 Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής αφήνουν αρκετές οικογένειες χωρίς επαρκή χρόνο για κοινά γεύματα. Με την κρίση και τα οικονομικά προβλήματα να φορτώνουν επιπλέον άγχος και αγωνία τους γονείς,

αφαιρώντας τους τη διάθεση για ευχάριστα και ξέγνοιαστα οικογενειακά τραπέζια, το γλέντι του Πάσχα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 Εκτός από τις διατροφικές παγίδες που συχνά κρύβουν τα επιβαρημένα πασχαλινά «μενού», τα μεγάλα εορταστικά τραπέζια αποτελούν ευκαιρία να ενισχυθούν οι οικογενειακοί δεσμοί, αλλά και εύφορο έδαφος για οικογενειακές «παρεξηγήσεις», θυμίζοντας, ειδικά στη χώρα μας, κάτι από το γαλατικό χωριό του Αστερίξ.

Τα οφέλη των οικογενειακών γευμάτων, κυρίως στα παιδιά και τους εφήβους, έχουν καταγραφεί σε πρόσφατες έρευνες. Οσο περισσότερο οι οικογένειες τρώνε μαζί, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν τα παιδιά να γίνουν παχύσαρκα, να στραφούν στο τσιγάρο ή να καπνίσουν μαριχουάνα, να το «ρίξουν» στο αλκοόλ, να είναι «κακοί μαθητές», να έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση ή να αναπτύξουν διατροφικές διαταραχές.

Αν ξεπεραστούν ή αποφευχθούν τα αρνητικά σημεία των μεγάλων εορταστικών οικογενειακών συγκεντρώσεων, το κέρδος είναι πολλαπλό. Το «κλειδί» είναι στην προσπάθεια ένταξης όλων στο εορταστικό κλίμα της ημέρας, βάζοντας εντέχνως στη θέση τους τους «ενοχλητικούς» συγγενείς, που μοναδικό στόχο έχουν να ρίξουν την αυτοπεποίθηση των υπολοίπων.

Οι γιορτές δεν πρέπει να είναι καταπίεση ή άγχος, γι' αυτό οι πηγές του στρες και της δυσαρέσκειας πρέπει να αντιμετωπίζονται, να περιορίζονται ή να εξαλείφονται. Αν δεν σας αρέσει η συνταγή της μαμάς για τη μαγειρίτσα, αλλάξτε την, ή αν δεν θέλετε να ακούτε όλη την Κυριακή του Πάσχα κλαρίνα, όπως ο θείος σας, προσθέστε και άλλα είδη μουσικής, που θα καλύπτουν όλα τα γούστα.

πηγη:enet.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 13:38