Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 11:42

Γέμισε ο δημοτικός κήπος απο παιδιά στην γιορτή της Ανακύκλωσης

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μικρών φίλων της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά η  «Γιορτή Ανακύκλωσης», στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων της εβδομάδας περιβάλλοντος που διοργάνωσε  φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Κοζάνης από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου, με ανάλογες δράσεις να πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα  στα πλαίσια του κοινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) που προωθεί  το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι ο Δήμος Κοζάνης.

Η «Γιορτή Ανακύκλωσης» που είναι  αφιερωμένη στα παιδιά, περιλάμβανε βιωματικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και χορό με επαγγελματία διασκεδαστή, ζωγραφική με τη βοήθεια και τη καθοδήγηση του Εικαστικού Εργαστηρίου Κοζάνης, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και φυσικά υλικά όπως το ξύλο από επαγγελματία, τρισδιάστατο παιχνίδι ανακύκλωσης, το «Σκουπιδάκι», δημιουργία των φοιτητών του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης οι μικροί φίλοι της ανακύκλωσης έκαναν Flying fox - αερογέφυρα, μια συναρπαστική εναέρια δραστηριότητα με τη βοήθεια και την εμπειρία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ γονείς και συνοδοί ενημερώθηκαν για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τα Βλαστοκύτταρα από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης. Επίσης ενημέρωση για το περιβάλλον πραγματοποίησε η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, ενώ οι μαθητές του  10ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 10:52