Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 09:51

Το Γυμνάσιο Αιανής ταξιδεύει Ευρώπη, στο Quindo di Treviso της Ιταλίας

Το Γυμνάσιο της Αιανής στο Quindo di Treviso της Ιταλίας

Στο Quindo di Treviso της Ιταλίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Aιανής Κοζάνης,

στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius. Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης Istituto Compresivo Statale "G. Ciardi" ήταν το ίδρυμα το οποίο υποδέχθηκε τις συμμε-τέχουσες αντιπροσωπείες.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο διετούς προγράμματος πολυμερούς σχολικής σύμπραξης Comenius με τίτλο ("Living in a multicultural Europe without losing our own identity") «Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη δίχως να χάσουμε την ταυτότητά μας». Στη συνάντηση, η οποία έγινε στις 23-28 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν 19 εκπαιδευτικοί και 60 μαθητές από επτά χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Τουρκία, Τσεχία). Το Γυμνάσιο Αιανής εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Παππά Μιχάλη, τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Κουβάτα Απόστολο, την κα Αλβανού Αφροδίτη και τέσσερις μαθητές δύο της Β' και δύο της Γ' τάξης.
Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο, να παρακολουθήσουν μαθήματα και να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες εντάσσονταν στο καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα. Παράλληλα περιηγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Treviso, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της περιφέρειας Veneto στη Βενετία και απόλαυσαν τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα του καρναβαλιού στην πανέμορφη Βενετία.
Μέσα απ΄ όλες τις δράσεις, επαληθεύτηκε ότι ο κάθε λαός έχει τη δική του παράδοση, τα δικά του ήθη και έθιμα, τη δική του θρησκεία. Διαπιστώθηκε όμως και ότι όλα αυτά μπορούν και είναι απαραίτητο να εκφράζονται σε κοινή βάση με γνώμονα την ισότητα και ιδανικό την ανθρώπινη αξία. Έγινε αντιληπτό ότι ο πλούτος αυτός κάθε λαού δε χρειάζεται να περιχαρακώνεται και να αποσιωπείται, αλλά να προβάλλεται προκειμένου να αναδύονται στην επιφάνεια στοιχεία, τα οποία μπορούν να ενώνουν και όχι να χωρίζουν τους ανθρώπους.
Τέλος, με το πέρας της συνάντησης ανανεώθηκε το ραντεβού για τις 4-8 Μαΐου 2014 στο Weiskirchen της Γερμανίας, τελευταία συνάντηση των συμμετεχόντων, όπου και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 09:58