Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 17:00

Στην Αθήνα μεταβαίνουν οι μαθητές 5 σχολείων της ΠΕ Κοζάνης για το DANCING TO CONNECT στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Στην Αθήνα μεταβαίνουν μαθητές απο πέντε σχολεία της Κοζάνης για να παρουσιάσουν την δουλειά τους στην κεντρική εκδήλωση "DANCING TO CONNECT" 

που γίνεται  την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 7 μμ στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. 

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι, το Γυμνάσιο Λευκοπηγής το Γυμνάσιο Κρόκου  το  2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης και το  4ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας.  Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων παρουσίασαν την δουλειά τους στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κοζανης  στις 16 Μαρτίου και όπως δηλώνουν οι δάσκαλοι χορευτές τους, τα παιδιά είναι έτοιμα να παρουσιάσουν το έργο τους στην Αθάνα. 

Στην Αθηνα θα ενωθούν με τους μαθητές 5 αντίστοιχων Γυμνασιων και Λυκειων όπου στο τέλος 200 ανήσυχοι μαθητές θα μας παρουσιάσουν τι σημαίνει σύγχρονος χορός μέσα από το πρόγραμμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση Dancing to Connect.

Έφηβοι μαθητές που νομίζουν ότι δεν έχουν ιδέα από σύγχρονο χορό τολμούν να εκφράσουν αυτό που πραγματικά είναι.

Ο χορός εισβάλλει και φέτος, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά σε πέντε σχολεία της Αττικής και πέντε της Κοζάνης, στις σχολικές αίθουσες, στο γυμναστήριο, στους διαδρόμους και παρασύρει μικρούς χορευτές και ενήλικους θεατές, χωρίς να το καταλάβουν. Επαγγελματίες χορευτές μοιράζονται με τους μαθητές τις γνώσεις τους και τους καθοδηγούν στο πώς μπορούν να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, ώστε να χτίσουν τη δική τους χορογραφία. Οι μαθητές παρουσιάζουν τη χορογραφία τους στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στις 16 Μαρτίου και στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, στις 31 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα Dancing to Connect είναι μια ιδέα της Battery Dance Company από τη Νέα Υόρκη, που πιστεύει ότι κάποιες φορές για την αληθινή επικοινωνία με τους άλλους, την εξάλειψη των προκαταλήψεων και του bullying και την απελευθέρωση των δυνατοτήτων των εφήβων ίσως τελικά χρειάζεται μόνο μία χορογραφία. Γιατί χορός σημαίνει να ανακαλύπτεις πώς μπορείς να επικοινωνείς με τους ανθρώπους χωρίς λόγια, πώς να εκφράζεσαι και να συνεργάζεσαι, αλλά και να ανακαλύπτεις νέα όρια του εαυτού σου.  

Η Ημερομηνία της Παράστασης: Κεντρική Σκηνή Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 19:00 θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ζωντανά απο την σελίδα της Στέγης του Ιδρύματος Ωναση. 

 Συντελεστές

Μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν τα έξι προηγούμενα  χρόνια: Ιωάννα Αποστόλου, Νώντας Δαμόπουλος, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικλαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου

Η εκδηλωση γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα

Σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 09:52