Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 07:52

Συνάντηση Περιφέρειας Ορειβατικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στην Πρέσπα

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ καλές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις Πρέσπες η πρώτη για φέτος συνάντηση των Συλλόγων Ορειβασίας

και Αναρρίχησης από τις Περιφέρειες της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Το φυσικό κάλος της περιοχής των Πρεσπών και η διάθεση για επικοινωνία και κοινές δράσεις ήταν οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στην μεγάλη συμμετοχή των Συλλόγων με την συμμετοχή να φτάνει στους 10 Συλλόγους (ΟΣ Κιλκίς, Ο.Λ.Εορδαίας, ΕΟΣ και ΣΕΟ Θεσσαλονίκης, ΕΟΣ Αριδαίας, ΟΣ Βελβεντού, ΕΟΣ Κατερίνης, ΟΣ Βροντού Ολύμπου, ΣΕΟ Κοζάνης) με περίπου 150 ορειβάτες.

Στη σύσκεψη που έλαβε μέρος το Σάββατο στον ανενεργό Ξενώνα απέναντι από την κοινότητα Ψαράδων συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων και συζητήθηκαν θέματα όπως ο νέος αθλητικός νόμος, οι νέες δράσεις των συλλόγων, η ανάγκη στήριξης της συλλογικότητας και του εθελοντισμού, οργανωτικά ζητήματα και επίσης αποφασίστηκε η Γραμματεία να αναληφθεί από τον διοργανωτή ΣΕΟ Φλώρινας για το επόμενο έτος. Στη συνέχεια προσφέρθηκε ορειβατική φασολάδα και ακολούθησε γλέντι με θέα τη λίμνη, τα αστέρια και τους Ψαράδες.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκαν δυο πεζοπορικές διαδρομές, μία προς τα Ασκηταριά με επιστροφή δίπλα από την λίμνη και μια προς το ακρωτήριο Ρότι. Οι πορείες είχαν και αυτές πολύ μεγάλη συμμετοχή και επίσης συμμετείχε ορειβατική ομάδα από τον Ορειβατικό Σύλλογο της πόλης Πρίλεπ της Βόρειας Μακεδονίας. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το φυσικό κάλος της περιοχής, την γαλήνη και την ηρεμία του τοπίου και να αγναντεύσουν τη θέα προς τις γειτονικές χώρες και οροσειρές που προσφέρει η τριεθνής λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που είχαν συμμετοχή στην εκδήλωση και επίσης όσους και όσες βοήθησαν στην διοργάνωση της και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες ορειβατικές συναντήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 07:55