Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2011 11:22

Απαγορεύονται οι «τουρίστες της κάνναβης»


Το Μάαστριχτ δεν θέλει ξένους που πηγαίνουν στην Ολλανδία για τα φημισμένα καφέ του ελεύθερου χασίς. xasis_amsterdamΜία απαγόρευση σε ξένους τουρίστες που πηγαίνουν στην Ολλανδία για τα φημισμένα καφέ, όπου η χρήση κάνναβης είναι ελεύθερη, εφαρμόζει από το Σάββατο η πόλη του Μάαστριχτ.
Αν και οι Βέλγοι και Γερμανοί τουρίστες

(οι πιο συχνοί πελάτες αυτών των καφέ, μαζί με τους Ολλανδούς), θα μπορούν ακόμα να απολαμβάνουν τις συνήθειές τους, θα απαγορεύεται πλέον η είσοδος σε όποιον δεν έχει ολλανδικό, βελγικό ή γερμανικό διαβατήριο.
Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι η εισροή τουριστών που αγοράζουν μαλακά ναρκωτικά απειλεί την δημόσια τάξη και δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα.
Η αστυνομία σκοπεύει να διενεργεί τυχαίους ελέγχους, ενώ ειδικά σκάνερ έχουν τοποθετηθεί για τον έλεγχο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Οι ιδιοκτήτες των καφέ υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση δεν θα λειτουργήσει και αποτελεί πλήγμα στην τοπική οικονομία.
«Όλοι αυτοί οι πελάτες που δεν θα μπορούν να έρθουν στα ολλανδικά καφέ, θα πρέπει να επιστρέψουν στο παράνομο κύκλωμα της χώρας τους. Επομένως, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα και κύμα εγκληματικότητας σε αυτές τις χώρες» είπε o πρόεδρος της Επίσημης Ένωσης Καφέ στο Μάαστριχτ (VOCM).
Παράλληλα, επικριτές της απόφασης δηλώνουν ότι η απαγόρευση είναι αντίθετη με τις πολιτικές της ΕΕ για ισότητα και ελευθερία μετακινήσεων.
Το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης επιθυμεί να λειτουργήσουν τα καφέ σαν κλαμπ με μέλη, που θα εξυπηρετούν μόνο ντόπιους.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε τον προηγούμενο Δεκέμβρη ότι οι Αρχές της Ολλανδίας, μπορούν να απαγορεύσουν στους ξένους τουρίστες την είσοδο στα καφέ που πουλούν κάνναβη, στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2011 11:29