Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 23:07

Ολη η Ελλάδα, μιά Μανωλάδα

Γράφτηκε από την

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Κάθε εργοδότης θα έχει το δικαίωμα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου να αυτοαποκαλείται δουλέμπορας.

Με το νόμο θα μπορεί να έχει στη δούλεψή του εργάτες όσες ώρες αντέχει το κορμάκι τους και οι δυνάμεις τους.

Το οκτάωρο μας τελείωσε και με τη βούλα,εκτός εάν αποφασίσουν στη βουλή,που δεν νομίζω οι  νεοδημοκράτες και οι  πασόκοι να κατακεραυνώσουν το μνημονιακό σύστημα που θέλει να εφαρμόσει εργασιακές συνθήκες γαλέρας  και δεν  το ψηφίσουν. Τελευταία στιγμή διέγραψαν από το άρθρο 103, τη φράση κατώτατες αποδοχές που αφορούν σε 25 ημέρες μηνιαίως και ημερομίσθια για 8 ώρες ημερησίως.

Ετσι θα πάψει η Μανωλάδα της φράουλας  να αποτελεί στίγμα. Ολη η χώρα θα μετατραπεί σε Μανωλάδες και το δουλεμπόριο θα ανθίσει,αφού ο κάθε εργοδότης για να δώσει τα 586 ευρώ, θα αναγκάζει τον εργαζόμενο να φτύνει αίμα.10 - 12 και παραπάνω ώρες  επί  έξι ή και επτά μέρες την εβδομάδα.

Να γιατί δεν τράβηξαν το αυτάκι κανενός δουλέμπορα μέχρι σήμερα. Γιατί προωθούσαν την νομιμοποίησή του εμπορίου ψυχών.

Οσο υπάρχουν υποστηρικτές του στρατοπέδου Γκουαντάναμο των βασανιστηρίων, άλλο τόσο  θα υπάρχουν και οι εκτελεστές  της εργασιακής γαλέρας.

Οσο  υπάρχουν οι υποστηρικτές της στρατηγικής συνεχούς λιτότητας, άλλο τόσο θα υπάρχουν και οι υποστηρικτές των οργανωμένων συμφερόντων.

Ραμμένο κουστούμι το πολυνομοσχέδιο στα μέτρα των συντεχνιών. Μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων (εκτός εάν έχεις μέσον) απολύσεις  λένε 15.000 έως το 2014 σιγά μη μείνουν σε αυτές μόνο.

Και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να κλονίσει και να ανατρέψει το σάπιο σύστημα από μέσα,άνοιξε πανό  στο περίβολο της Βουλής με ένα ΗΠΙΟ σύνθημα"να απολύσουμε την κυβέρνηση.

Ηπιο και άνευρο θεωρώ ότι είναι το σύνθημα "να απολύσουμε την κυβέρνηση" λίγο πριν σκάσει μύτη ο υποστηρικτής του στρατοπέδου  Γκουαντάναμο και της λιτότητας, ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών της Μέρκελ,Σόιμπλε, στην Ελλάδα των απεργιακών συλλαλητηρίων.

Η αντίσταση και η εξέγερση για τη σωτηρία της χώρας και της δημοκρατίας επιβάλλεται σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 23:17
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.