Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 23:10

Κυβερνητικό κλιμάκιο τον Σεπτέμβριο στην Κοζάνη για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου, προανήγγειλε ο Θέμης Μουμουλίδης

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

«Κυβερνητικό κλιμάκιο, επιστήμονες  από το ΑΠΘ και από άλλα ιδρύματα της χώρας θα συμμετάσχει σε μεγάλη εκδήλωση ημερίδα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης και την

αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου».

Αυτό προανήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης στην σύσκεψη που οργάνωσε  με τους προέδρους των  15 δημοτικών διαμερισμάτων που έχουν αναφορά στην παραλίμνια ζώνη, σημειώνοντας ότι άμεσος και ρεαλιστικός στόχος είναι, «το σχέδιο για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης να προσλάβει κυβερνητικό χαρακτήρα».

 Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Νεράιδας  και παρ'ολίγο να ματαιωθεί αφού το αεροπλάνο που μετέφερε τον κυβερνητικό βουλευτή επέστρεψε λόγω τεχνικού προβλήματος στην Αθήνα και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αρκετή καθυστέρηση. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πρόταση που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα μίλησε για την ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης στην αξιολόγηση και επίλυση προβλημάτων, και προειδοποίησε ότι εάν  δεν ενωθούν ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας σε ένα κοινό στόχο η περιοχή θα βρεθεί σε πολύ δεινή θέση στο μέλλον.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θέμη Μουμουλίδη «η παραλίμνια ζώνη και η λίμνη Πολυφύτου είναι ένας από τους τέσσερις πυλώνες για την ανάπτυξη και οικονομική στήριξη της περιοχής».

Όπως ανέφερε, ο συνολικός σχεδιασμός αξιοποίησης της περιοχής της λίμνης, θα οδηγήσει σε δραστηριότητες που θα αλλάξουν ριζικά τον χάρτη όχι μόνο της Π.Ε.Κοζάνης, αλλά συνολικά της Δ. Μακεδονίας.  Ο κ. Μουμουλίδης επανέλαβε την πρόταση που διατύπωσε δημόσια με την επιστολή του στους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων ότι «τον Δεκέμβριο θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα η περιοχή να έχει ολοκληρώσει τον διάλογο και να προκυρηχθεί  διεθνής διαγωνισμός που θα αποτυπώσει το σκελετό στον οποίο θα βασιστεί η κάθε είδους δραστηριότητα της περιοχής».

 Στο διάλογο που ακολούθησε εξήγησε ότι θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις με επιμελητήρια της περιοχής, ενώ πολλοί εκπρόσωποι από την πλευρά της βόρειας ζώνης (Μεσιανή Λεύκαρα) και όλα τα χωριά της περιοχής έθεσαν επιτακτικά το θέμα του αρδευτικού της βόρειας ζώνης. Άλλοι μίλησαν για την άμεση ανάγκη ενός περιμετρικού δρόμου γύρω από την λίμνη, έγιναν ειδικές αναφορές για την ορθή διαχείριση των αλιευμάτων και του αλιευτικού πλούτου της λίμνης, ενώ η πρόεδρος του Πολυφύτου μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας διαχειριστικού φορέα της λίμνης Πολυφύτου. Επίσης έγιναν αναφορές στη δημιουργία υποδομών για θαλάσσιο αθλητισμό και τουρισμό, στη δημιουργία ιχθυόσκαλας  στην ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας, στην ανάδειξη της ιστορίας και των μνημείων της περιοχής .

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων των Σερβίων, Βελβεντού, Νεράιδας, Πολυφύτου, Ιμέρων, Βαθυλάκου, Μεσιανής Ροδίτη, Λεύκαρα, Αμυγδαλιάς, Αγ. Κυριακής, Αυλών, Κρανίδια, Γούλες, Ρύμνιο Καισαρειά,κλπ. Τον συντονισμο και την καταγραφή της συζήτησης με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είχε ο Γιάννης Αποστολίδης Οικονομολόγος και  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και με ευρύτερο ρόλο σε θέματα ανάπτυξης κοινωνικής Οικονομίας.  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 23:32
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.