Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 17:45

Ο δήμαρχος Κοζάνης ενοχλείται απο τις φωνές διαμαρτυρίας των πολιτών για το ΣΒΑΚ.

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

To τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι αντιδράσεις οργανωμένων πολιτών η επώνυμων επαγγελματιών της πόλης, που κρούουν τον κώδωνα της προσοχής στην δημοτική αρχή για την κατάργηση 1000 και πλέον θέσεων στάθμευσης

στο κέντρο της πόλης και περιμετρικά αυτού, από τις αναπλάσεις που προβλέπει το ΣΒΑΚ που ετοιμάζει ο Δήμος Κοζάνης.

Πριν από λίγες μέρες κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, κείμενο με 700 υπογραφές πολιτών που διαφωνούν με τις παραπάνω προθέσεις της δημοτικής αρχής, εκθέτοντας τα επιχειρήματά τους. Είχαν προηγηθεί, η πολυσέλιδη έκθεση του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η  ηχηρή παρέμβαση του Χάρη Βαρδάκα, -γνωστού μηχανικού-  προς τον δήμαρχο και όλους τους φορείς της περιοχής, που ανέλυε σημείο προς σημείο τις βλάβες που θα προκληθούν στην πόλη από τον αποκλεισμό των θέσεων πάρκινγκ και αυτοκινήτων και τις αθρόες πεζοδρομήσεις σε μεγάλο μέρος της πόλης. Η παρέμβαση του κ. Βαρδακα έχει την σημασία της και για έναν επιπλέον λόγο. Ο κ. Βαρδάκας ως εργολάβος συνεργάστηκε επί πολλά έτη με τον αντιδήμαρχο Κ.  Δεσποτίδη, στην ανέγερση οικοδομών στην Κοζάνη, γνωρίζει τα στενά και το κατοικήσιμο ιστό της πόλης και η εύλογη απορία είναι, εάν και αυτός εσχάτως ανήκει στην κατηγορία «των ανενημέρωτων, που αρκούνται σε κορώνες και θέλουν να εντυπωσιάσουν» όπως αναφέρει ο Λευτέρης Ιωαννίδης.

Με λίγα λόγια οι επαγγελματίες και οι πολίτες που αισθάνονται ότι θίγονται από τις προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αποφάσισαν να εκφράσουν τις διαφωνίες τους, με σύννομο και καθώς πρέπει τρόπο, όπως προβλέπει ο πολιτικός πολιτισμός μας, με συλλογή υπογραφών, άθρα σε εφημερίδες και συνεντεύξεις.  

Όμως ο δήμαρχος και οι περί αυτόν διοικούντες φαίνεται ότι ενοχλούνται από τον δημόσιο λόγο των δημοτών για τα θέματα που θα καθορίσουν την ζωή τους και αντί να τους  ενθαρρύνουν να εκφράζουν τις  απόψεις τους σ’ένα τόσο σημαντικό θέμα, ούτε λίγο ούτε πολύ διατυπώνουν υποτιμητικές και προσβλητικές απόψεις, για το πόσο είναι ενημερωμένοι η ακόμη χειρότερα αφήνουν να εννοηθεί ότι ‘’αρκούνται σε «κορώνες» και βαρύγδουπες ανακοινώσεις προς χάριν εντυπωσιασμού’’.

Ακόμη και να’χουν λαθέψει οι δημότες στις προσεγγίσεις τους είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης είτε λόγω πλάνης, δεν μπορεί ο δήμαρχος να υποτιμά τον  δημόσιο λόγο τους η να βλέπει σε αυτόν φαντάσματα εντυπωσιασμού.

 Πίσω από την προετοιμασίας της παρέμβαση των πολιτών κρύβεται πολύ προσωπικός χρόνος που έχει στερηθεί από άλλες ασχολίες. Τόσο γρήγορα ξεχνά ο δήμαρχος το παρελθόν του; πριν από τέσσερα χρόνια στην θέση του δημοτικού συμβούλου και οι συνεργάτες του στην θέση του πολίτη προσπαθούσαν με την δουλειά τους και το πληθωριστικό λόγο τους να παρέμβουν στα κοινά της πόλης, αλλά δεν θυμάμαι κάποιος θεσμικός να τους πρόσβαλλε για το περιεχόμενο της εθελοντικής δουλειάς τους. Ο δήμαρχος όμως διακατεχόμενος από έντονα αισθήματα ανασφάλειας το κάνει, στις φωνές των πολιτών βλέπει προεκλογικά φαντάσματα.  

Τελικά μόνο όποιος "θυμιατίζει" την αυλή και τα έργα του δημάρχου Κοζάνης είναι ορθά ενημερωμένος δημότης για την δημοτική αρχή;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 07:48
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.