Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 08:00

Ένας χρόνος κυβέρνησης ΝΔ, οι τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές και η απολιγνιτοποίηση

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Γέμισε το διαδίκτυο και τα δημοσιογραφικά mail από τις ανακοινώσεις των τοπικών βουλευτών της ΝΔ στην Δυτικής Μακεδονία με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Για λόγους συντομίας δεν θα αναφερθούμε ούτε θα σχολιάσουμε τις πανηγυρικές "φανφάρες" και τα χωρίς μέτρο δοξαστικά στον αρχηγό και πρωθυπουργό, αλλά θα σταθούμε σε δυο σημεία από την στάση των κυβερνητικών βουλευτών που προκαλούν κακή εντύπωση. 

Στις πανηγυρικές ανακοινώσεις δεν υπάρχει ούτε μισή κουβέντα για την απολιγνιτοποίηση, την μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική δοκιμασία που θα περάσει ο τόπος μας εξαίρεση η μικρή αναφορά  του Μ. Παπαδόπουλου. Εκτός των βουλευτών, άλαλα  τα χείλη και των φιλόδοξων πολιτευτών του κυβερνητικού κόμματος που κάθε λίγο και λιγάκι βομβαρδίζουν την δημοσιότητα με φωτογραφίες και ενσταντανέ στα γραφεία υπουργών, για το τσουνάμι της οικονομικής συρρίκνωσης που πλησιάζει με ταχείς ρυθμούς και το οικονομικό σοκ που θα προκαλέσει η εμπροσθοβαρής απολιγνιτοποίηση της κυβέρνησης.

Ούτε μισή κουβέντα για το master plan που αρχικά θα ήταν έτοιμο τον Ιούνιο αλλά φαίνεται ότι πάμε για το καλό φθινόπωρο και βλέπουμε.

Ούτε μισή κουβέντα ότι σε δύο χρόνια από σήμερα, μεγάλη μερίδα του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της περιοχής ειδικά τα νέα παιδιά που για διάφορους λόγους δεν θα μπορέσουν να ξενιτευτούν, θα ζουν από τα επιδόματα και τα σεμινάρια της φάμπρικας επανεκπαίδευσης και κατάρτισης  που θα υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν.

 Άλαλα τα χείλη βουλευτών και πολιτευτών για γεγονότα που αναφέρουν όλες οι μελέτες και η διεθνής εμπειρία στην Μ Βρετανία και την Γερμανία, που οι περιοχές τους που έζησαν την απολιγνιτοποίηση απώλεσαν το 35% του πληθυσμού τους, έχασαν τους νέους τους μορφωμένους τους καταρτισμένους το πιο δυναμικό κομμάτι τους.

Σιωπή από τις δοξαστικές και λεκτικές υπερβολές του ενός χρόνου κυβέρνησης  ΝΔ, του γεγονότος ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια γενιά για να μπορέσει να ορθοποδήσει εκ νέου η περιοχή μας.

Ένας χρόνος κυβέρνησης Νέας δημοκρατίας και δεν μπορεί να ξεχάσει κάποιος, ότι ουδείς από οι βουλευτές του ενεργειακού λεκανοπεδίου, Στάθης Κωνσταντινίδης Παρασκευή Βρυζίδου Μιχάλης Παπαδόπουλος Γιώργος Αμανατίδης (Κοζάνη) και Ιωάννης Αντωνιάδης (Φλώρινα) που εξελέγησαν, δεν ενημέρωσε ως όφειλε κατά την προεκλογική εκστρατεία τους πολίτες, ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να κλείσει όλα τα λιγνιτικά εργοστάσια της περιοχής. Με λίγα λόγια οι παραπάνω βουλευτές είναι εκτεθειμένοι  τόσο σε ηθικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την στάση τους.  Δεν μπορεί να ξεχάσει κάποιος ότι οι παραπάνω μη έχοντας το ανάστημα και το θάρρος να κοιτάξουν τους πολίτες στα μάτια και να τους πουν τα πραγματικά τους σχέδια, προτίμησαν να πολιτευτούν με άλλη ατζέντα από αυτή που με απίστευτη ευκολία τελικά υιοθέτησαν μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές.

Ένας χρόνος κυβέρνησης ΝΔ έχει κάποιος από τους τοπικούς της βουλευτές το πολιτικό θάρρος να μιλήσει δημόσια για τα παραπάνω;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 08:48
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.