Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 11:31

ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ κα ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

altΤου Γιάννη Παγούνη

Τις τελευταίες μέρες όλοι οι πολίτες του Δήμου Κοζάνης παρακολουθούμε έκπληκτοι την προσπάθεια της κ. Άννας Νανοπούλου να «αποκαταστήσει τη δημοκρατία» στον τόπο μας.  Και λέω έκπληκτοι διότι αν δεν ακούγαμε την κ. Νανοπούλου να το αναφέρει θα μέναμε με την εντύπωση πως η δημοκρατία στη χώρα μας αποκαταστάθηκε το 1974 και έκτοτε, ουδείς, τόλμησε ποτέ να το αμφισβητήσει.

Βέβαια η κ. Νανοπούλου λέγοντας αυτό προσπαθεί να μας πείσει και για ένα άλλο, εξίσου εξωφρενικό, επιχείρημα της. Πως η εκλογή επί πέντε συνεχόμενες φορές της Δημοτικής αρχής Κοζάνης δεν είναι προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και, πάνω απ΄ όλα, απόφαση των ίδιων των πολιτών, αλλά αποτέλεσμα κάποιας συνομωσίας ενός αόρατου και υποχθόνιου συστήματος που μόνο η ίδια έχει εντοπίσει και αναγνωρίσει.

Έχοντας διατελέσει δύο τετραετίες εκλεγμένος Δήμαρχος Κοζάνης (1982-1990) και έχοντας συμμετάσχει ως επικεφαλής συνδυασμού και αντίπαλος της Δημοτικής παράταξης που κέρδισε τις εκλογές απ΄ το 1990 και μετά, αναρωτιέμαι, όπως και πάρα πολλοί συμπολίτες μας, πως είναι δυνατόν να καταφεύγει σε τέτοιου είδους επιχειρήματα μια πολιτικός που ζητά την ψήφο των πολιτών.

Η ίδια διεκδίκησε το Δήμο Κοζάνης τόσο το 2002 όσο και το 2006, αλλά οι πολίτες δεν την εξέλεξαν. Οι δηλώσεις που έκανε και τις δύο φορές μετά το άτυχο για την ίδια αποτέλεσμα, ήταν προσβλητικές για το εκλογικό σώμα, αλλά της δόθηκε άφεση αμαρτιών καθώς όλοι υποθέσαμε πως οφειλόταν στη φόρτιση των στιγμών. Μετά όμως, και εν ηρεμία πλέον, δεν είχε τη δυνατότητα να αξιολογήσει τα δεδομένα και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες πολύ απλά δεν εκτίμησαν το πρόγραμμα και τις προτάσεις της για το Δήμο Κοζάνης και γι΄ αυτό δεν την προτίμησαν;

Δεν είναι μια άπειρη πολιτικός και γνωρίζει πολύ καλά από εκλογές, τόσο δημοτικές όσο και βουλευτικές. Αν λοιπόν πιστεύει ότι δεν εκλέγουν οι πολίτες αυτούς που θεωρούν καταλληλότερους για να τους διοικήσουν ή να τους εκπροσωπήσουν, αλλά κάποια «μυστικά κέντρα», «συστήματα», ή «κύκλοι», γιατί συμμετείχε σε τέτοιες διαδικασίες;

Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη στις εκλογές του 2006 όταν ο παντοδύναμος τότε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης «κινούσε γη και ουρανό» για να κερδηθεί ο Δήμος Κοζάνης και οι Κοζανίτες με το απαράμιλλο χιούμορ τους έλεγαν «μην περνάτε έξω απ΄ την Περιφέρεια αυτές τις μέρες, γιατί κινδυνεύετε να βρεθείτε στο ψηφοδέλτιο…».

Αν κέρδιζε λοιπόν το 2006 η κ. Νανοπούλου θα έπρεπε να πούμε εμείς πως «το ένα σύστημα κέρδισε το άλλο;».

Αγαπητή κ. Νανοπούλου οι πολίτες της Κοζάνης και περήφανοι είναι και επιλέγουν πάντα με το αλάνθαστο κριτήριο τους, όσους εκτιμούν πως είναι ικανοί και άξιοι να πάνε τον τόπο μπροστά.

Μην μας υποτιμάτε λοιπόν και μην προσπαθείτε με τέτοιου είδους επιχειρήματα να κερδίσετε την ψήφο των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, πέρα απ΄ τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, είναι ένας απ΄ τους ανθρώπους που οι πολίτες τίμησαν κατ΄ επανάληψη και επέλεξαν για να είναι μέλος της Δημοτικής μας αρχής.

Ως άνθρωπος που γεννήθηκα και ζω στην Κοζάνη, αλλά κυρίως επειδή ταύτισα κάθε μέρα της ζωής μου με τον τόπο που όλοι αγαπούμε και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα βήματα αλλά και τα άλματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια, έχω να καταθέσω το εξής.

 Από την περίοδο της δικής μου παρουσίας στο Δήμο ξεκίνησε μια προσπάθεια που γιγαντώθηκε απ΄ το 1990 και μετά, να επεκταθεί και να αναπτυχθεί η πόλη, μέσω ενός συγκεκριμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου. Αποτέλεσμα; Εκατοντάδες οικοδομές ανεγέρθηκαν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επαγγέλματα άνθισαν και χιλιάδες συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά, άνθρωποι αξιοποίησαν και αύξησαν την αξία των περιουσιών τους. Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Λάζαρος Μαλούτας δεν ήταν απλώς παρών, αλλά και από τους βασικούς συντελεστές της πρωτόγνωρης ανάπτυξης που γνώρισε ο Δήμος Κοζάνης και η ευρύτερη περιοχή. Αυτό τι δείχνει; Καθεστωτική νοοτροπία ή την πραγματική αξία και ικανότητα του ανδρός;  

Σήμερα, τον ακούμε να καταθέτει μια νέα πρόταση για το αύριο του νέου μεγάλου μας Δήμου και αυτήν θα αξιολογήσουμε.

Καταθέστε μας επιτέλους και τη δική σας πρόταση.

             
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 11:38