Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 11:23

ΠΑΜΦΑΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

altΤου Αναστάσιου Φούντογλου

Eρέθισμα σκέψης και γραφής η προεκλογική παλίρροια των τελευταίων ημερών με την ελπιδοφόρα πλημμυρίδα των διαφημιστικών μπάνερ των νεαρών υποψηφίων να ακολουθείται μονότονα απο την απογοητευτική άμπωτη της τιποτολογίας, μιας και το πολιτικό μήνυμα που επιχειρείται να αποσταλλεί απο τους υποψηφίους τις περισσότερες φορές εξαντλείται σε ένα άχαρο προφίλ facebook ή σε μια τυποποιημένη συρραφή λίγων λέξεων σε κάποιο blog δίκην πολιτικού προνουντσιαμέντου!
Επικοινωνιακή δημοκρατία κύριοι, με τη διαφορά οτι το κράτος του αρχαιοελληνικού δήμου κατέληξε να προσδιορίζεται ως κράτος του νεοελληνικού δημού! 

Τελικά, μέρες που είναι, αναρωτιέμαι τί είναι περισσότερο φαιδρό. Να διεκδικείς τη ψήφο των συμπολιτών σου έχοντας ως μοναδικό προσόν μια στοιχειωδώς ανεκτή φυσική παρουσία και έναν αρκούντως υποφερτό δημόσιο λόγο ή να αξιώνεις αυτοδιοικητικά αξιώματα με μοναδικό επιχείρημα  τις κομματικές περγαμηνές σου και τις ατελείωτες ώρες πτήσης σου στις ΄΄αφισοκολλητικές΄΄ εξορμήσεις της νιότης σου;

Αν και στην τελευταία κατηγορία ανήκουν πολλοί εκ των σημερινών υποψηφίων, συντηρώντας μια παράδοση πολλών ετών που θέλει την κομματική υποτέλεια να επιβραβεύεται με αιρετά ή δοτά αξιώματα ,η ολοένα και συχνότερη εμφάνιση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και των συνδυασμών ανθρώπων της κατηγορίας ''the bold and the beautiful''  αποτελεί αναμφίβολα σημείο των καιρών και ανησυχητικό σημάδι μιας εντεινόμενης απαξίωσης της πολιτικής.


Φαιδρό βέβαια είναι και το ένα και το άλλο. Και ο ευέλικτος αυχένας του ρυτιδιασμένου παλαιοκομματικού παραγοντίσκου που λυγίζει παραχρήμα μπροστά στην κομματική φαυλότητα μπας και εξασφαλίσει μια ακόμα παχυλά αμοιβόμενη θεσούλα στο Δημόσιο αλλά και το θράσσος της νεότητας του φέρελπι νεανία που αδυνατεί να σταθεί με αξιωσεις στον στίβο της πολιτικής χωρίς το ευπαρουσίαστο της όψης του και το ευκολόπεπτο του διαδικτυακού προφίλ του ( facebook, blog)....Αλλά είπαμε...Ζούμε σε καιρούς απύθμενης ηλιθιότητας και αποκρουστικού επικοινωνισμού.

Σε καιρούς που η πολιτική αντιμετωπίζεται ως θρησκόληπτος προσκυνηματικός τουρισμός απο τους πολιτικούς μας αρχοντες με τις ορδές των τουριστών-πολιτών να καταθέτουν τον συνταγματικό τους οβολό σε αμφιβόλου προέλευσης κομμάτια τίμιου ξύλου ( ή ξύλινου λόγου για να ακριβολογούμε)....ας ελπίσουμε λοιπόν οτι κάτι θα αλλάξει σε αυτές τις εκλογές. .. ΄΄επι τα βελτίω΄΄ φυσικά και όχι ΄΄επι τα χείρω΄΄....για να πάψει επιτέλους και αυτή η  παμφάγα λογική των χοίρων να καθοδηγεί τα βήματα της πολιτικής μας ζωής...
 
Ο Αναστάσιος Φούντογλου είναι ειδικευόμενος γιατρός.
http://greek-publius.blogspot.com/
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 11:29