Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 10:24

ΟΛΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

altτης ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Σε όλη αυτή την εποχή της τρόικας και του μνημονίου νιώθουμε ότι είμαστε μπροστά σε ένα στημένο παιχνίδι. Η πράσινη κυβέρνηση ΄΄ ρίχνει΄΄ με την σειρά τους, διάφορα στην αγορά(νομοσχέδια, προτάσεις, μεταρρυθμίσεις) σφυγμομετρεί τις αντιδράσεις του λαού και μετά ανακαλεί ή μετατρέπει τα ΄΄μικρά γράμματα΄΄ σε μεγάλα και οδυνηρά. Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς(ασφαλιστικό εργασιακό, οικονομικό) και φυσικά και στον τομέα της Υγείας (ολοήμερη λειτουργία νοσοκομείων, αποζημίωση εφημερίας) .

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο, που θα στερηθούν δικαιωμάτων με την εφαρμογή του νόμου, αντιδράει. Βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για το άδικο και το απαράδεκτο, για την καταπάτηση δικαιωμάτων που έχουνε κερδηθεί με ιδρώτα και αίμα. Η κυβέρνηση παράλληλα επιλέγει κλάδους και divide et impera ,διαιρεί και βασιλεύει σπείροντος διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους. Εκ του πονηρού μαζεύεται ,για λίγο και μετά ξαναβγάζει στην αγορά τον ίδιο νόμο με πολύ λίγες διαφορές .
Αυτό το παιχνίδι το ζούμε εδώ και ένα χρόνο και ανακαλύπτουμε καθημερινά ότι άλλα μας λέγανε και μας υπόσχονταν ,προεκλογικά και άλλα πράττει μετά από την ανάληψη ευθηνών. Να μην ξεχάσουμε όμως ότι δεν πρέπει να χλευάσουμε άλλες επαγγελματικές ομάδες που αδικούνται. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι αύριο είναι η σειρά μας .Αύριο η κυβέρνηση θα στερήσει δικαιώματα και από τον δικό μας κλάδο. Τώρα μας λένε ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα αλλά ξέρουμε ότι έχουνε στο συρτάρι νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Μόλις τελειώσουν οι εκλογές θα πάθει αμνησία. Θα τα βγάλει και θα τα ρίξει στην αγορά.
Όμως ρόδα είναι και γυρίζει. Πλησιάζουν άλλες εκλογές. Για την αυτοδιοίκηση ,για τις περιφέρειες και τους δήμους όλης της Ελλάδας. Στην ουσία όλοι ξέρουμε ότι είναι εκλογές ενάντια το μνημόνιο. Ενάντια στην Ανεργία, στην ακρίβεια και την ανασφάλεια. Θορυβημένος ,από την πιθανή ήττα ,των υποψηφίων του ο Γ.Α. Παπανδρέου χρησιμοποιεί μπαγιάτικα μπαλώματα. Βγάζει ,ως άσο από το μανίκι την βοήθεια για τους χαμηλόμισθους.
Η έκτακτη ενίσχυση για 500.000 συνανθρώπους μας από πού βρέθηκαν και τι αποσκοπεί η πράσινη κυβέρνηση με αυτό το μέτρο; Καλή η ευαισθησία αλλά για τι τώρα; Πως εμφανίζεται ,δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές; Θα μελώσει το χάπι της ανασφάλειας και την αβεβαιότητας; Θα δελεάσει τους αφελείς; Ο κύριος Λοβέρδος πως υπόσχεται προσλήψεις ενώ έχουν παγώσει εδώ και ένα χρόνο άλλες οι προσλήψεις στο δημόσιο;
Όλοι θα ζήσουμε λέει το τραγούδι. Εμείς δεν έχουμε χαρτί αλλά έχουμε επαναστατικό παλμό. Σίγουρα δεν θα τους κάνουμε την χάρη να πεθάνουμε από την φτώχια και την μιζέρια στην οποία μας έχουνε καταδικάσει. Με νύχια και με δόντια θα πολεμήσουμε για τα δικαιώματα μας. Και ας ξέρουμε ότι αυτοί με τα πολλά θα κερδίσουν επειδή αυτοί έχουν τον ρήγα.
Τα κρυφά χαρτιά και τις κρυφές συμφωνίες. Πρέπει να ενισχύσουμε ,στις εκλογές, τις αριστερές δυνάμεις επειδή δεν είδαμε χαΐρι, εδώ και τόσα χρόνια ,που οι πράσινες και οι μπλε κυβερνήσεις εναλλάσσονται .Με την ψήφο μας θα αντιδράσουμε δυναμικά από κοντά και  από μακριά και αγαπημένα. δηλαδή από τον καναπέ του σπιτιού μας. Δεν θα χαλαλίσουμε το δικαίωμα μας για φρούδες υποσχέσεις!
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 10:29