Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 23:53

Merkol και Soimpler στον Αλέξη; | του Γιάννη Κοσμίδη

Ένα τρέμουλο και μια ζαλάδα έχει περιλάβει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που ήρθαν έτσι τα πράγματα και είναι λίγο πριν την άλωση των ανακτόρων,

η γλώσσα μουδιάζει και το σφίξιμο στο στομάχι γίνεται κόμπος που τραβάει.
Ρε συ, σου λένε, εμείς το πήγαμε για πλάκα και αυτοί το πήραν σοβαρά. Θα μας κάνουνε κυβέρνηση και θα περιμένουν όλα αυτά που λέμε.
Η παραζάλη γίνεται έντονη και ο καθείς λέει ότι θέλει. Ο ένας καταργεί τα μνημόνια, ο άλλος ''α,πα,πα δεν κάνουμε τέτοια πράγματα''. Ο τρίτος αποκλείει μονομερείς ενέργειες και ο τέταρτος τις ευλογεί.
Ακόμη και ο Αλέξης εγκατέλειψε την προσπάθεια προσεδάφισης. Με φρασεολογία ογδοντάχρονου μιλάει για νταούλια, ζουρνάδες, πεντοζάλη και εντυπωσιάζει με τις καινοτόμες σκέψεις του.
Βέβαια έχει φροντίσει ήδη να πει πράγματα που θα δικαιολογούν την.... ευελιξία. Όπως στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Βουλή κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης(10-10-2014):...α ναι, κοιτάξτε, μη καίτε τα σπαρτά και η γκρεμίζετε τις γέφυρες πριν φύγετε (γνωστή τακτική κατακτητών κατά την υποχώρηση).
Όπως οι διαβεβαιώσεις στις ,κακές κατά τ'άλλα, αγορές πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σκέφτηκε για όταν θα είναι πρωθυπουργός : τι θα πω, ότι δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας γιατί οι πλανήτες δεν είναι σε καλή σειρά και ο Ερμής ανάδρομος;
Ας λέω εγώ πράγματα που αύριο ως κυβέρνηση θα επικαλούμαι για να δικαιολογηθώ. Όπως η δήλωση του σήμερα 29-12-2014 μετά την οριστικοποίηση των εκλογών. Προσεκτικά και πονηρά διατυπωμένη: Με τη θέληση του λαού, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν τα μνημόνια.... της λιτότητας. Στο 'λιτότητας' είναι το κόλπο. Το δικό του θα είναι μνημόνιο, αλλά..ανάπτυξης;
Όχι βέβαια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ονομαστεί μνημόνιο η δική του συμφωνία με την Τρόικα. Μάλλον κάτι πιο 'προοδευτικό', μια λέξη πιο 'αγωνιστική'. Ας πούμε 'Συμβόλαιο' (Α ρε Αντρέα). Ακόμη καλύτερα 'Συμβόλαιο Ανάπτυξης'. Καλό ε; Πλήρη αντίθεση δεν κάνει;
Προφέρετε τα φωναχτά , 'Μνημόνια λιτότητας'-'Συμβόλαιο ανάπτυξης', για να νιώσετε τη διαφορά. Μπορεί να συμπεριλαμβάνει σε συντριπτικό ποσοστό τα ίδια με το τωρινό, αλλά θα λέγετε αλλιώς. Τι, μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που όλο το 2013 μας ζάλισε 'το νέο έτος τέλος το χαράτσι' για να μας έρθει ο ξεγυρισμένος ΕΝΦΙΑ;

Έτσι, ελπίζει πως θα κάνει την κωλοτούμπα ομαλή και δεν θα πάθει την καταστροφή του Δράμαλη που έπαθε ο κ.Σαμαράς. Ο οποίος ωρυόταν ΄ δεν συναινώ στο λάθος' και 'δεν υπογράφω την καταδίκη της χώρας'.
Έλυσε δις τα οικονομικά μας προβλήματα στo Ζάππειo και ξεσήκωνε τους ταξιτζήδες με τον αλησμόνητο Λυμπερόπουλο, για να παραλύσουν τη χώρα.Τώρα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. Να τρελαθείς ένα πράγμα.
Tα ποιο πάνω έλεγε μέχρι να γίνει πρωθυπουργός .Μόλις έγινε, πρέπει να του βάζανε Merkol(ηρεμιστικό) στο πρωινό του γάλα και Soimpler(ψυχοτρόπο) στο φαγητό. Δεν εξηγείται αλλιώς ή οβιδιακή μεταμόρφωση.
Τι λέγαμε όμως; Α ναι,για τον κ.Τσίπρα.
Πέραν της πλάκας και της διακωμώδησης,τα σενάρια για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνήσει, είναι τρία:
Α) Εφαρμόζει όλα αυτά που λέει κατά γράμμα, τα πράγματα πάνε καλύτερα από καλά και η χώρα συνέρχεται εντυπωσιακά γρήγορα. Σε αυτήν την περίπτωση εγώ και οι όμοιοι μου που έχουμε αμφιβολίες, θα πρέπει να κολλήσουμε μια ταπετσαρία με μούντζες στους τοίχους του σπιτιού μας με εμβόλιμη την φράση 'Είμαι πολύ βλάκας'
Β) Δεν μπορεί να εφαρμόσει πλήρως αυτά που τώρα λέει, αλλά αποδεικνύεται σκληρό καρύδι στις διαπραγματεύσεις .Έτσι κερδίζει πολλά για τους Έλληνες και όλοι είναι χαρούμενοι.
Γ) Ο κ.Τσίπρας πέφτει και αυτός θύμα της σκευωρίας που δηλητηριάζει το φαγητό του με Merkol και Soimpler και υπνωτίζεται όπως εκείνος που του κουνάνε μια φέτα κασέρι στη διαφήμιση.
Ας διαλέξει ο καθένας το σενάριο που θέλει προς ώρας, μετά τις εκλογές όμως η πραγματικότητα θα είναι εδώ.
Οι σκληρές αλήθειες επίσης. Κανείς μας δεν θα δικαιούται να κάνει τον έκπληκτο και τον αγανακτισμένο. Είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 23:59