Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 11:03

Ο Καλλικράτης μας οδηγεί στην ανάπτυξη

altΤου Γιάννη Βλατή
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έχουν δύο ιδιαιτερότητες. Η πρώτη αφορά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Ο «Καλλικράτης» είναι μια σημαντική αλλαγή για τη χώρα και τον εκσυγχρονισμό του κράτους αφού μεταφέρει αρμοδιότητες και πόρους στην περιφέρεια.
Οι πολίτες σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα επιλέξουν μόνο δήμαρχο αλλά και περιφερειάρχη. Η διεύρυνση των εξουσιών τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και ...
-της μη διορισμένης πλέον- περιφέρειας σημαίνει περισσότερες πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών, μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την καθημερινότητά τους.
Ευρεία συμμετοχή της κοινωνίας στη λήψη αποφάσεων σημαίνει ανάληψη πρωτοβουλιών και κοινών δράσεων, κοινή προσπάθεια και όραμα. Όλα αυτά μαζί οδηγούν στην ουσιαστική συμμετοχική δημοκρατία.
Η δεύτερη ιδιαιτερότητα αυτών των εκλογών είναι ότι γίνονται υπό τη σκιά του Μνημονίου, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ταλανίζεται όχι μόνο από την οικονομική κρίση αλλά και από την κρίση των θεσμών.
Τους τελευταίους μήνες η Κυβέρνηση αλλά και όλος ο ελληνικός λαός καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να συμβάλουν στην αλλαγή της χώρας. Έχουν παρθεί σκληρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα. Λαμβάνεται όμως και σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να ξεπεραστεί το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας.
Αδιαφάνεια, διαφθορά, αναξιοκρατία, πελατειακές σχέσεις, αναβλητικότητα και ανευθυνότητα ήταν τα χαρακτηριστικά της χώρας μας μέχρι χθες. Σήμερα εργαζόμαστε όλοι μαζί, συστηματικά και οργανωμένα, για να ανακτήσει η χώρα μας τη χαμένη της αξιοπρέπεια. Επενδύουμε στα προτερήματα των Ελλήνων και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για να προχωρήσουμε στο μέλλον πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι.
Υπό αυτές τις συνθήκες οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αποκτούν άλλη διάσταση. Στις εκλογές αυτές οι Έλληνες επωμίζονται την ευθύνη της επιλογής τους όχι μόνο σε ό,τι αφορά την προοπτική και πρόοδο του τόπου τους αλλά την προοπτική και την αναμόρφωση ολόκληρης της χώρας. Για να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, για να μπορέσει η Ελλάδα να αλλάξει θα πρέπει οι τοπικοί άρχοντες να συμβάλλουν στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας.
Την 7η Νοέμβρη καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε όχι μόνο για την καθημερινότητά μας αλλά και για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Στην επανάσταση του αυτονόητου ενάντια στη διαφθορά και την αδιαφάνεια έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε όλοι. Την ευημερία, την ασφάλεια και την προοπτική δεν μπορεί κανένας να μας την χαρίσει εάν δεν την διεκδικήσουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτά διεκδικούμε την Κυριακή και για αυτά θα αγωνιστούμε όλοι μαζί.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 11:05