Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 11:23

ΣΤΟ «ΔΡΟΜΟ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

altΤου Ιωάννη Παπακωνσταντίνου του Νέστορα, υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαϊορδανίδη, ‘’αρχή....ζούμε μαζί.’’.

Σε μια εβδομάδα, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας καλούνται να επιλέξουν τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη του τόπου τους. Ενός τόπου, τον οποίο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Παπαϊορδανίδης, μαζί με τους υποψηφίους συμβούλους κάθε περιφερειακής ενότητας, επισκέφθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή.

Είδε τους κατοίκους της υπαίθρου και των πόλεων, αφουγκράστηκε τα προβλήματά τους και κατέγραψε τις αγωνίες τους για ένα καλύτερο αύριο σ’αυτή τη βορειοδυτική γωνιά της πατρίδας μας, την τόσο ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια.

Σε όλες τις επισκέψεις μας, οι κάτοικοι μας αγκάλιαζαν ζεστά και εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους, που ο αυριανός περιφερειάρχης Γιάννης Παπαϊορδανίδης και οι υποψήφιοι σύμβουλοί του, βρίσκονται κοντά τους και ακούνε τόσο τα παράπονά τους, ότι οι διοικήσεις των σημερινών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων τους ξέχασαν την επομένη των εκλογών του 2006, όσο και τις προτάσεις τους.

Ιδιαίτερα δε στο οδοιπορικό μας στην περιφερειακή ενότητα του Νομού Κοζάνης, ουδέποτε συναντήσαμε τον απερχόμενο Νομάρχη Κοζάνης, που προφανώς απαξιώνει να κατέβει στους λασπωμένους και εγκαταλελειμμένους δρόμους των χωριών της υπαίθρου....

Η απουσία του αυτή όμως και η απουσία των ανθρώπων που άσκησαν   τη νομαρχιακή και περιφερειακή διοίκηση μέχρι τα τέλη του 2009 στο Νομό μας, δεν είναι κάτι άγνωστο στους πολίτες του Νομού Κοζάνης. Γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια και η Νομαρχία, κατά το χρονικό διάστημα 2004-2009, λειτουργούσαν ως ‘’πολιτικός βραχίονας’’ της Ν.Δ. και οι αποφάσεις οι οποίες λαμβανόταν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνον την ‘’τακτοποίηση’’ των κομματικών τους επιδιώξεων και των ανθρώπων τους..... Αυτό το ‘’σύστημα εξουσίας και διοίκησης’’ προσπάθησε να ελέγξει κάθε πτυχή της δραστηριότητας της οικονομικής, επαγγελματικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της περιοχής μας. Αυτό το ‘’σύστημα’’, στο οποίο είχαν θέση μόνον οι ‘’ημέτεροι’’ και οι ‘’συνοδοιπόροι’’, έχει να ‘’καυχάται’’ ως ‘’έργο’’ του την πρόσληψη πλειάδας ‘’συμβούλων’’, συμβασιούχων με ‘’σύμβαση έργου’’ στην ΑΝΚΟ (που βεβαίως δημιουργήθηκε για την επιτέλεση των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής), οι οποίοι μόνον εκεί δεν απασχολούνται και βεβαίως δεν εξυπηρετούν αναπτυξιακούς σκοπούς (....), τη σύσταση Νομικών Προσώπων με αντικείμενο τη ‘’μελέτη’’ έργων, που ναυάγησαν ‘’εν μια νυκτί’’ και απο τα οποία το μόνον που απέμεινε είναι η κατασπατάληση πόρων, που όμως έπρεπε να επενδυθούν στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι σε πολυδάπανα ταξίδια και δημόσιες σχέσεις, με τη διάθεση κονδυλίων για προβολή και επικοινωνία...

Είναι επομένως τουλάχιστον προκλητικό για τους πολίτες της περιοχής μας, που γνωρίζουν ‘’πρόσωπα και πράγματα’’, οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα του τόπου μας κατά την περίοδο 2006 μέχρι σήμερα, να διεκδικούν την ψήφο μας, ισχυριζόμενοι ότι θα έλθουν σε σύγκρουση με την κεντρική κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν ότι ‘’καταδικάζει σε μιζέρια και φτώχεια την περιφέρεια’’, καθ’ην στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στη δεινή οικονομική κατάσταση την οποία γνωρίζουμε, εξαιτίας των οικονομικών χειρισμών της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των ανθρώπων της που άσκησαν διοίκηση....

Φίλες και φίλοι,

Στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου καλούμαστε να υποστηρίξουμε το σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’, τη μεγαλύτερη θεσμική διοικητική μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων. Καλούμαστε να εμπιστευθούμε τις τύχες του τόπου μας σε ανθρώπους που πιστεύουν στο θεσμό, που θα συνεργαστούν με την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και θα σταθούν απέναντί της διεκδικητικά, όχι για στείρους αντιπολιτευτικούς λόγους, αλλά για το καλό του τόπου και μόνον. Σε ανθρώπους ικανούς, έντιμους και άφθαρτους, σε νέους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την ενασχόλησή τους με τα κοινά ως απόρροια της κοινωνικής τους δραστηριότητας. Ανθρώπους που θα ενώσουν και δεν θα διχάσουν. Διότι πυρήνας της φιλοσοφίας του νέου θεσμού της Περιφεριακής Αυτοδιοίκησης είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και η ΣΥΝΘΕΣΗ, η κοινή δηλ. δράση και όχι οποιαδήποτε ‘’Συμμαχία’’ κάποιων εναντίον άλλων. Οι πολίτες δεν μάχονται αλλήλους. Συνθέτουν και συνεργάζονται. Γιατί για εμάς είναι τρόπος ζωής η αξιακή ‘’αρχή...ζουμε μαζί’’!!.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 11:28