Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2011 11:17

Και εάν η τρόικα φύγει την 1η Ιουλίου;

aganaktismenoiτου Κώστα Γιαννακίδη

Είναι Παρασκευή μεσημέρι στις Βρυξέλλες και ο Ολι Ρεν καλεί σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. «Τα μέλη της τρόικας αποφάσισαν να ακούσουν το αίτημα του ελληνικού λαού. Και θα απαντήσουν όχι μόνο θετικά, αλλά και γενναιόδωρα. Θα δώσουν την επόμενη δόση του δανείου και μετά θα αποχωρήσουν από την Ελλάδα και τα ταμεία της.

Το μνημόνιο δεν ισχύει, η ελληνική κυβέρνηση ανακτά την ευχέρεια των χειρισμών και οι δανειστές ουδεμία απαίτηση έχουν. Επίσης ζητούν συγγνώμη για τις απαιτήσεις που έθεσαν προκειμένου να διασφαλίσουν την επιστροφή των χρημάτων στους λαούς που τα δάνεισαν. Θεωρούν δε πως τα εκατό δισ ευρώ που διετέθησαν στην Ελλάδα είναι μία ελάχιστη αναγνώριση του πνευματικού χρέους προς τη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Καλό απόγευμα.»

Λογικά οι ζητωκραυγές στο Σύνταγμα θα σπάσουν τα τζάμια της Βουλής. Αν δεν έχουν προλάβει να ξηλώσουν τη μεγαφωνική στα Προπύλαια, οι νότες του Μίκη θα πλημμυρίσουν σαν ποτάμι την Πανεπιστημίου. Ο πρύτανης Πελεγρίνης θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της απελευθέρωσης. Ο Λάκης μπορεί να εμφανιστεί και εκτάκτως, πιθανότατα σε εθνικό δίκτυο. Ομοίως και η αντιπολίτευση οφείλει να δηλώσει ικανοποιημένη. Από τη Νέα Δημοκρατία ως την Αριστερά, η αποχώρηση της τρόικας και η απαλλαγή από το μνημόνιο επενδύουν με αισιοδοξία την πολιτική τους δικαίωση. Εννοείται πως και η κυβέρνηση θα αναπνεύσει ελεύθερα. Οι βουλευτές θα χαλαρώσουν την πίεση προς το οικονομικό επιτελείο, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ θα διοργανώσει φεστιβάλ νεολαίας στο Σύνταγμα και ο Γιάννης Δημαράς θα σκουπίσει τα πόδια στο χαλάκι της Ιπποκράτους, λίγο πριν ξαναμπεί μέσα.

Την επομένη ο Γιώργος Αυτιάς θα χαμογελάει προς τους γέροντες που δεν έζησαν τη δεύτερη κατοχή. Οι σελίδες των Αγανακτισμένων στο Facebook θα φιλοξενούν βίντεο με τους πανηγυρισμούς, τα αντίσκηνα θα ξηλωθούν από το Σύνταγμα για να μεταφερθούν σε κάποια παραλία. Ο κανόνας επιβεβαιώθηκε: ο λαός που επιμένει πάντα κερδίζει το δάφνινο στεφάνι των όμορφων αγώνων. Η τρόικα όχι μόνο έφυγε από τη χώρα, αλλά χάρισε και τα χρήματα που μας έχει δανείσει ως τώρα.

Όλα αυτά θα γίνουν την 1η Ιουλίου 2011. Στο πεδίο των σχολίων αφήστε την πρόβλεψη σας για αυτά που θα γίνουν από εκεί και πέρα. Χωρίς τρόικα, χωρίς μνημόνιο, χωρίς τα δανεικά τους

 

απο το proganon.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιουνίου 2011 11:29