Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 10:45

Χάρις Κάτανας: Π.Ε Κοζάνης η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα όπου παραμένουν τα καταστήματα κλειστά

Η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα όπου παραμένουν τα καταστήματα κλειστά ενώ ταυτόχρονα ανοίγουν τα σχολεία όπου στην κάθε τάξη θα βρίσκονται είκοσι με τριάντα άνθρωποι για μάθημα.
Αυτό και μόνο το επιχείρημα περιμένω να προκαλέσει αντιδράσεις από τον κ. Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές. Εννοώ φυσικά κυβερνητικούς και μη. Δεν είναι ώρα για πολιτικούς διαξιφισμούς και δημιουργία εντυπώσεων. Είναι ώρα ενότητας των πολιτικών δυνάμεων προς όφελος όλων των κατοίκων του τόπου μας. Ας αφήσουμε πίσω προς ώρας τα οποία λάθη γίνανε από λανθασμένες πολιτικές επιλογές και ας προτάξουμε τα στήθη μας ενωμένοι. Το παράδειγμα το έδωσαν ήδη οι Δήμαρχοι της Π.Ε Κοζάνης στέλνοντας περίτρανο μήνυμα αντιμετώπισης της πανδημίας. Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και οι πέντε Βουλευτές της Π.Ε Κοζάνης μπορούν να στείλουν μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, εμπρός σε ένα κοινό στόχο, αυτόν της διαχείρισης της πανδημίας σε υγειονομικό επίπεδο σε συνεργασία με τους ειδικούς, καθώς επίσης και σε οικονομικοκοινωνικό επίπεδο, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους «ανθρώπους της αγοράς» όπου γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τους κανόνες της λειτουργίας της αγοράς αλλά και ίδια την κοινωνία μας.

Ο κορονοϊος δε κολλάει αποκλειστικά και μόνο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οφείλουμε να επανεξετάσουμε την περίπτωση της Π.Ε Κοζάνης, όσον αφορά την απόφαση για κλείσιμο της αγοράς για ακόμη μια φορά. Άποψη μου είναι ή να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να ανοίξει ταυτόχρονα με τα σχολεία και η αγορά. Εκτιμώ καθώς έχω συνομιλήσει με αρκετούς, πως η πλειοψηφία των εκλεγμένων αιρετών συμφωνεί με την άποψη αυτή. Ας μη προκαλούμε τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία μας μετά από έξι μήνες κλειστής αγοράς όπου και αποτελεί αρνητικό πανελλήνιο ρεκόρ.

Εάν το ιικό φορτίο είναι τόσο αυξημένο στην περιοχή μας γίνεται επικίνδυνο και το άνοιγμα των σχολείων για την κοινωνία μας. Στην περίπτωση όμως που το φορτίο αυτό είναι υπό έλεγχο και μπορούνε να ανοίξουν τα σχολεία, οφείλει άμεσα από αυτή τη Δευτέρα να ανοίξει και η αγορά. Τα μέτρα προστασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (το γνωρίζουμε άπαντες πλέον) είναι υπέρ υψηλού επιπέδου και είναι πρακτικά ανέφικτο να  παρατηρηθεί συνωστισμός σε οποιαδήποτε μικρομεσαία επιχείρηση της Π.Ε Κοζάνης καθώς οι καταστηματάρχες  αλλά και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας τηρούν στον υψηλότερο δυνατό βαθμό τα μέτρα προστασίας μέσα στα καταστήματα.

Η οικονομική αλλά και η ψυχολογική κατάσταση των συμπολιτών μας μετά από ένα
χρόνο πανδημίας, κατέχοντας μάλιστα το αρνητικό ρεκόρ κλειστής αγοράς, στον τόπο με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη δεν επιτρέπει ούτε πειραματισμούς, ούτε λάθη. Ας διορθώσουμε την απόφαση για περαιτέρω κλείσιμο της αγοράς τώρα, προλαμβάνοντας οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στην Π.Ε Κοζάνης και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 10:51