Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 18:09

Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων απο τον νεο πρόεδρου του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» |του Μιχάλη Ραμπίδη

Την σύντομη αυτή παρέμβασή μου την αποτολμώ αγαπητέ πρόεδρε επειδή η κατάσταση στον χώρο έφτασε στο «μη παρέκει», εντελώς καλοπροαίρετα και με την ελπίδα ότι απευθύνομαι σε ώτα ακουόντων.

Το θεωρώ ως χρέος όχι μόνο δικό μου, αλλά και ΟΛΩΝ όσων υπηρέτησαν το Σωματείο και το συνδικαλιστικό κίνημα από θέσεις ευθύνης.

Σου απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια ως νέο πρόεδρο ενός πάλαι-ποτέ δυναμικού Σωματείου, του "ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ" ΔΕΗ  τ. συνάδελφε Φασίδη Γιάννη. Είναι βέβαιο ότι οι καιροί άλλαξαν, τα συνδικάτα και με δική τους ευθύνη αποδυναμώθηκαν, το σωματείο μας ο "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" περιορίσθηκε αισθητά σε αριθμό μελών, εξ' αιτίας πολιτικών αποφάσεων (απολιγνιτοποίηση). Η παρέμβαση του συνδικάτου στα συντεχνιακά και στα κοινά ενδιαφέροντα μίκραινε ανησυχητικά.

Αλίμονο όμως αν όλα αυτά μας αποθαρρύνουν και συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από τις «καρέκλες» μια φθίνουσα πορεία του Σωματείου μας και των «ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ» ως «Νέρωνες»! Είμαι βέβαιος αγαπητέ πρόεδρε ότι έχεις τη φιλοδοξία να αλλάξεις «πράγματα» και την αδράνεια να την κάνεις δράση! 

Μην επηρεάζεσαι από την πολιτική σχεδόν όλων των κομμάτων, που δυστυχώς δεν διαφέρουν πλέον σε ΤΙΠΟΤΑ μεταξύ τους. Ίσως οι παρατάξεις να εκλέγουν ακόμα ψηφοδέλτια και τους επικεφαλής τους. Κλειδί του να θεωρείσαι «αναγκαίου κακό» (προφανώς καλό) είναι η οργανωτική σου δουλειά και η δράση σου. Συσπειρωμένη ομάδα παρέας (μέσα και έξω από τη δουλειά) δίπλα σου από στελέχη και ενεργά μέλη, αυτοί θα φέρουν κι άλλους, κι άλλους …. Τήρηση του καταστατικού, σοβαρή προετοιμασία των αποφάσεων των οργάνων σου. Ελάχιστες αρχικά, πολύ προσεγμένες παρεμβάσεις, που να αφορούν εργαζόμενους και κοινωνία, ακόμα και δυναμικές (μαζί με τις αστυνομικές «κλούβες» πορεύονται και οι δημοσιογραφικές κάμερες, για προβολή, αναγνώριση ή συκοφάντηση ….) Εσύ και η καλή παρέα δυναμώνει το συνδικάτο, το ξεσκουριάζει, οι πολύπαθοι έρχονται κοντά σου, φίλιες και εχθρικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να σε ανταγωνιστούν με δράση κι αυτοί και δεν θα είναι κακό. Οι κρατούντες με την πάροδο του χρόνου υποχωρούν, αλλά προσοχή την τρικλοποδιά σου την έχουν πάντα έτοιμη, μη σε βρουν χαλαρό ή αδύναμο …

Σχεδιάστε εκλογικά και δημιουργήστε Εργατικά Κέντρα (ΕΚ) αγωνιστικής συμπόρευσης αυτοδύναμα & μαζί σας, γκρεμίστε τους «περιστερώνες» !!! Μη φοβάστε την πολυπαραταξιακή σύνθεση των οργάνων αντίθετα επιδιώξτε την, προσφέρει αποδεδειγμένα πολύ περισσότερα θετικά. Προσεκτική επιλογή στελεχών στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αλλαγή ανά δυο ή τρεις θητείες (όπως και στα Ε.Κ.) με υποχρέωση ενημέρωσης σε κάθε συνεδρίαση, για αποφάσεις-δράσεις των οργάνων που συμμετέχουν και αξιολόγηση του έργου τους.

Τα τελευταία χρόνια άλλαξαν μορφή οι συνεταιριστικές-ασφαλιστικές κ.α. συμμετοχές εργαζόμενων και συνταξιούχων, με υφέρπουσες (αληθείς ή ψευδείς) άνομες δράσεις. Χρέος δικός σου και των συνεργατών σου πρόεδρε, όχι μόνο να μην επιτρέψεις καμία σκιά, αλλά και να ανατρέψεις την αρνητική φημολογία σε δημόσιο λόγο επαίνου. Μπορείτε να συνυπάρχετε συνεταιριζόμενοι υγιώς ανταγωνιστικά μέσα στον εμπορικό κόσμο, προσφέροντας θετικές υπηρεσίες (χαμηλές & προσιτές τιμές) σε καιρούς μεγάλης ακρίβειας, στα μέλη και στον κόσμο. Ακόμα μπορείτε να ενισχύσετε τους φορείς δημόσιας υγείας (τα περιφερειακά νοσοκομεία μας) τουλάχιστον σε προβλήματα υγείας που αποδεδειγμένα μπορούν να ανταποκριθούν, προτρέποντας τους ασφαλισμένους σας τα ιδιωτικά ασφάλιστρα, να επιστραφούν σε δημόσιο φορέα υγείας, που λέμε όλοι μας ότι θέλουμε, για  να εξακολουθούν αυτά να υπάρχουν και να παρέχουν  ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

Συνεννόηση, συνεργασία, συνύπαρξη με όλους τους τοπικούς φορείς (από Σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων κ.α. μέχρι την Περιφερειακή μας Αρχή και πιο πάνω), με συμμετοχή σε κοινούς εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες!       ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ !!!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 18:13