Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 19:45

Προετοιμάζεται πανελλαδικό lockdown από το πρωί της Παρασκευής

Την επαναφορά του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα από το πρωί της Παρασκευής δρομολογεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση, ύστερα και από τη νέα έκρηξη κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Eίχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη του κ. Μητσοτάκη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιστήμονες ανέλυσαν τα νέα δεδομένα της επιδημιολογικής κατάστασης και τις ολοένα και πιο δυσχερείς συνθήκες που διαμορφώνονται για το σύστημα υγείας. 

Με «μοντέλο Θεσσαλονίκης»

Σε αντίθεση με εκείνο της περασμένης άνοιξης, το lockdown που προκρίνεται τούτη τη φορά θα είναι ανάλογο του μοντέλου που εφαρμόζεται ήδη στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει sms (στο 1303) για τις μετακινήσεις, απαγόρευση μετακινήσεων εκτός περιφερειακών ενοτήτων, αναστολή αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, αναστολή εστίασης, ενώ επιτρέπονται οι υπηρεσίες ντελίβερι.

Τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο.

Βάσει του «μοντέλου Θεσσαλονίκης» τα σχολεία παραμένουν ανοικτά με δια ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων πλην των Λυκείων όπου τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 19:50