Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 19:15

Αγρια επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ έστειλε φοιτητή στο νοσοκομείο. Με ράμματα στο κεφάλι, σπασμένα δόντια και με ακοή μόνο στο ενα αυτι απο ευθεία ρίψη δακρυγόνου

Μία ακόμη ημέρα έντασης σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια συγκέντρωσης

διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην παρουσία πάνοπλων δυνάμεων των ΜΑΤ στο χώρο του πανεπιστημίου, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στην παλιά κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» στη ΣΘΕ. Πρόκειται για άλλη μία πρόβα καταστολής των αγώνων στο πανεπιστήμιο λίγες μέρες πριν την προαναγγελθείσα είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με βίντεο, οι δυνάμεις καταστολής φαίνεται να επιτίθενται απρόκλητα στους συγκεντρωμένους φοιτητές οι οποίοι απλώς φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν να αποχωρήσει η αστυνομία από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου. Μάλιστα, η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και γκλοπ είχε ως αποτέλεσμα άλλον έναν τραυματισμό φοιτητή, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας αιμάτωμα στο στόμα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και σε οπτικοακουστικό ντοκουμέντο στα σόσιαλ μίντια.

Ο φοιτητής έχει βγει από το χειρουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες η διάγνωση των γιατρών κάνει λόγο για απώλεια ακοής από το ένα αυτί, ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα δόντια.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 19:27