Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 12:03

ΜΚΟ με την επωνυμία "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα" θα παραδίδει μαθήματα γλώσσας. Τι αναφέρουν στην σελίδα τους.

Μια νέα ΜΚΟ με την επωνυμία "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα" έκανε την εμφάνιση της πρίν απο λίγες ημέρες στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι αναγραμμένες στην σελίδα του Κέντρου,

πρόκειται για μια "τοπική μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2022 με σκοπό την διατήρηση και την  καλλιέργεια της Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα".

Το πληροφοριακό υλικό στην σελίδα  https://makedonski.gr ειναι σε τρείς γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά και στα Μακεδονικά. 

Οι δραστηριότητες του Κέντρου σύμφωνα με την ΜΚΟ περιλαμβάνουν θέματα Εκπαίδευσης, Yπεράσπισης και Τεκμηρίωσης. Στην εκπαίδευση περιλαμβάνεται "η διδασκαλία της γλώσσας μεσω της διαδικτυακής σελίδας" ενώ ως απότερος στόχος αναφέρεται "η εισαγωγή της γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και η ίδρυση τμημάτων στα πανεπιστήμια της βόρειας Ελλάδας για την εκπαίδευση δασκάλων της Μακεδονικής γλώσσας".  

Επίσης στις προτεραιότητες του Κέντρου περιλαμβάνονται,  "η αναγνώριση της μακεδονικής ως μειονοτικής γλώσσας από την ελληνική κυβέρνηση καθώς το δικαίωμα των ομιλούντων της γλώσσας  να φέρουν τα παραδοσιακά τους επωνύμια". Τέλος αναφέρεται οτι  μέριμνα του Κέντρου  είναι "η ψηφιακή τεκμηρίωση των διαλέκτων της μακεδονικής γλώσσας που ομιλούνται στην Ελλάδα για αρχειακούς και ερευνητικούς σκοπούς" καθώς και η εξακρίβωση "ρητορικής μίσους  εναντίον πολιτών που ομιλούν την γλώσσα". 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 08:01