Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 18:55

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διανείμει 35.500 δωρεάν πάσα DiscoverEU σε νεους 18 ετών

Από την ερχόμενη άνοιξη, χιλιάδες νέοι και νέες 18 ετών θα έχουν τη ευκαιρία να εξερευνήσουν την Ευρώπη δωρεάν. Μόλις ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τον τελευταίο γύρο της πρωτοβουλίας DiscoverEU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνολικά, είναι διαθέσιμα 35.500 πάσα. Για να επιλεγούν, οι νέοι και οι νέες που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιανουάριου και 31ης Δεκεμβρίου 2006 πρέπει να απαντήσουν σε πέντε ερωτήσεις σχετικά με την ΕΕ, συν μία ερώτηση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας. Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα καταταγούν σύμφωνα με τις απαντήσεις τους και τα πάσα θα δοθούν σύμφωνα με την κατάταξη. Η πρόσκληση απευθύνεται σε νέους και νέες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Erasmus+: Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία. Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 16 Οκτωβρίου στη 13:00 (ώρα Ελλάδος).

Οι νέες και οι νέοι που επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για μέγιστο διάστημα 30 ημερών μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2025 και της 31ης Μαΐου 2026. Θα μπορούν είτε να σχεδιάσουν τη δική τους διαδρομή είτε να εμπνευστούν από υπάρχουσες διαδρομές, όπως η διαδρομή της ευεξίας που εστιάζει στις φυσικές δραστηριότητες και την ψυχική υγεία των ταξιδιωτών. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μπορούν επίσης να εμπνευστούν από την πολιτιστική διαδρομή DiscoverEU που συνδέει διάφορους πολιτιστικούς προορισμούς με έμφαση στην αρχιτεκτονική, τη μουσική, τις καλές τέχνες, το θέατρο, τη μόδα και τον σχεδιασμό. Μπορούν να επισκεφθούν τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τόπους ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς ή πόλεις βραβευμένες με Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες να καταστούν πιο προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία.

Εκτός από το δωρεάν πάσο, οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσης εκπτωτική κάρτα με πάνω από 40.000 προσφορές για δημόσιες συγκοινωνίες, πολιτιστικές δραστηριότητες, στέγαση, σίτιση, αθλητισμό και άλλες υπηρεσίες. Επιπλέον, οι εθνικοί οργανισμοί Erasmus+ διοργανώνουν ενημερώσεις πριν από την αναχώρηση και συναντήσεις DiscoverEU, διάρκειας από μία έως τριών ημερών.