Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:31

Μ. Παναγιωτάκης στην επιτροπή της Βουλής: "Η μονάδα βιομάζας της ΔΕΗ ΑΝ θα γίνει στο Αμύνταιο και οχι στην Κοζανη... αυτό πιστώνεται στον βουλευτή Κ. Σέλτσα"

Ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας  αναφέρθηκε στο ζήτημα που δημιουργείται για την Τηλεθέρμανση της περιοχής του Αμυνταίου, δηλαδή 8.000

περίπου νοικοκυριών, μετά την αρνητική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα και δεδομένου ότι οι εναλλακτικές λύσεις που προωθούνται, όπως η μονάδα βιομάζας 25MW αλλά και οι δύο λέβητες 15 MW χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για να υλοποιηθούν. Ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις για το πως θα καλυφθεί το χρονικό αυτό κενό.

Επίσης, ζήτησε ενημέρωση για τον Οικισμό της Αχλάδας και τις ενέργειες που γίνονται ώστε να προχωρήσει η μετεγκατάστασή της, προς όφελος των κατοίκων.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε πως το θέμα της παράτασης των ωρών της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου δεν έχει ακόμα λήξει και πως ακόμα γίνεται αγώνας για να κερδηθεί η μάχη. Για τον ΑΗΣ Αμυνταίου τόνισε πως εκτίμηση της ΔΕΗ είναι πως η λειτουργία του για τα επόμενα δέκα χρόνια είναι εφικτή υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με μελέτες και εφόσον ο ενεργειακός σχεδιασμός το επιτρέπει.

Ανέφερε ότι η μονάδα της Βιομάζας θα γίνει στο Αμύνταιο και όχι στην Κοζάνη και αυτό πρέπει να πιστωθεί προσωπικά στον βουλευτή 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:41