Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 16:26

Πετρόχειλος: Μονόδρομος οι ΑΠΕ για την δυτικη Μακεδονία. Επενδύουμε με τον Κεντεποζίδη και στην ομαδα της Κοζανης. Το σχέδιο της KIEFER στην περιοχή

Το επιχειρηματικό πλάνο για την περιοχή της Μεσιανής αλλά και την Κοζάνη γενικότερα, ανέπτυξε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Κοζάνη ο Γενικός διευθυντής της ΚIEFER TEK  Χρήστος Πετρόχειλος.

Πιο συγκεκριμένα για την περιοχή της Μεσιανής του Δήμου Σέρβων ο κ. Πετρόχειλος ανέφερε ότι η εταιρία αναμένεται να δημιουργήσει «ένα πολύ μεγάλο φωτοβολταϊκών πάρκο με 196 υποσταθμούς στο οποίο κατά την λειτουργία του θα απασχολεί 5 μόνιμες θέσεις εργασίας» ενώ εξήγησε ότι στην φάση της κατασκευής του έργου «το μεγαλύτερο μέρος του εργατοτεχνικού προσωπικού προέρχεται από την περιοχή της Κοζάνης».

Εκτός από την Μεσιανή ο κ. Πετρόχειλος παρουσίασε τις περιοχές της Κοζάνης όπου η KIEFER  κατασκευάζει η έχει εξασφαλίσει άδειες και ξεκινά την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων όπως στην Κοινότητα Μαυροδενδρίου, των Σίδερών, Αλωνιακίων και Κοίλων όπου σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο «θα δημιουργηθούν 33 μόνιμες θέσεις εργασίας και με ανταποδοτικά έργα που περιλαμβάνουν μικρά φωτοβολταϊκά που θα ανήκουν στους κατοίκους η άλλα έργα πολιτικού μηχανικού».

«Η τεχνολογία των ΑΠΕ είναι μονόδρομος για την Ελλάδα και μια ευκαιρία για τους κατοίκους της δυτικής Μακεδονίας» ανάφερε ο κ. Πετρόχειλος εξηγώντας ότι ο όμιλός του στο πλαίσιο του νόμου έχει δημιουργήσει ενεργειακές κοινότητες όπου «ο πολίτης της περιοχής θα μπορούσε να επενδύσει εξασφαλίζοντας ένα σταθερό εισόδημα για το μέλλον».

Στο ερώτημα εάν ανησυχεί που η Περιφέρεια έχει ζητήσει την ολοκλήρωση του χωροταξικού για να προσφέρει την συναίνεση της στις εγκρίσεις έργων απάντησε ότι «χωροταξικό υπάρχει από το 2009» και ότι η εταιρία του «επενδύει μόνο σε άγονες χορτολιβαδικές εκτάσεις που δεν είναι αξιοποιήσιμες ούτε για την βόσκηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας».

Όσο για την πρόταση του περιφερειάρχη να ζητήσει ως ανταποδοτικό όφελος το 30% από την κάθε ενεργειακή μονάδα εξήγησε ότι κάτι τέτοιο θα καταστήσει τις επενδύσεις μη πραγματοποιήσιμες μιας και η απόδοση με σημερινές τιμές αυτής της κλίμακας των φωτοβολταϊκων πάρκων σε κέρδος αγγιζει το 10%.

Επένδυση στην ομάδα της Κοζάνης

Τέλος ανακοίνωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Κοζανίτης επιχειρηματίας Σταύρος Κεντεποζίδης αποφάσισαν να στηρίξουν την ομάδα της Κοζάνης και αναλαμβάνουν τα ηνία της Κοζάνης για το επόμενο διάστημα. Μάλιστα δήλωσε ότι η ομάδα υπέβαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να συνεχίσει να μάχεται στο  πρωτάθλημα.

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 16:34