Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 15:36

Θερμός υποστηρικτής του υδρογόνου ο Νίκος Παπανδρέου: "Το Υδρογόνο μπορεί να ενισχύσει την ενεργειακή ανεξαρτησία".

Ενθαρρυντική η ομοφωνία για το υδρογόνο - Να εξεταστούν όλα τα τεχνικά ζητήματα.

Στη γεωπολιτική σημασία του υδρογόνου αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκος Παπανδρέου, από το βήμα του Hydrogen & Green Gases Forum, του energypress, αναδεικνύοντας τα βήματα που γίνονται στην Ευρώπη. Το παραπάνω συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023.

Το πράσινο υδρογόνο είναι μια ανεξάντλητη πηγή καθαρής ενέργειας που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Είναι σημαντικό είπε να αναγνωρίσουμε την αξία του υδρογόνου και να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε έρευνα, ανάπτυξη και υποδομές που σχετίζονται με αυτήν την τεχνολογία. Η οικονομία του υδρογόνου μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να προάγει την καινοτομία και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Επιπλέον, μπορεί να ενισχύσει την ενεργειακή ανεξαρτησία και να προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την κινητικότητα και την ενεργειακή αποθήκευση.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις πολιτικές διαφωνίες εντός της ΕΕ, σχετικά με τον νόμο, που πρόκειται να έρθει στο Ευρωκοινοβούλιο σε ένα μήνα για την αποκατάσταση της φύσης.

“Για το υδρογόνο συμφωνούν όλοι”, όπως σημείωσε, καθώς μπορούν οι εταιρείες να αξιοποιήσουν τις υφιστάμενες υποδομές.

Παράλληλα, έθεσε και κάποια τεχνικά ερωτήματα, υπογραμμίζοντας ότι το πράσινο υδρογόνο για την παραγωγή του χρειάζεται νερό, καταλύτες, αλλά και χρήση διοξειδίου του άνθρακα.

Αντίστοιχα, ο Ευρωβουλευτής έθεσε τους προβληματισμούς τους για το κατά πόσο θα επιτευχθεί ευρεία χρήση υδρογόνου, ως καύσιμο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να προχωρήσει το νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας, καθώς σε αρκετά ζητήματα βρίσκεται, όπως ανέφερε, αρκετά πίσω.

 

...