Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 07:59

Ο καθηγητής φυσικής του ΑΠΘ, Γιάννης Σειραδάκης αναφέρεται στην σημασία του να βρίσκεται η Ελλάδα σε πρόγραμμα στη Σελήνη. Η ομαδα του ΑΠΘ θα βρίσκεται στο προπγραμμα

Συμφωνία συνεργασίας με τη NASA, υπέγραψε ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός η οποία ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει την κατασκευή και αποστολή του πρώτου ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη.

Ο καθηγητής φυσικής του ΑΠΘ, Γιάννης Σειραδάκης είπε στον News 24/7 στους 88,6 ότι τουλάχιστον ένα από τα προγράμματα που έχει προτείνει η Ελλάδα είναι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και αφορά στην κατασκευή μιας μικροσυσκευής η οποία θα μπορέσει να ανιχνεύσει τη χημική σύσταση της επιφάνειας της σελήνης.

Αυτή η συσκευή κατά τον ίδιο θα μπει πάνω σε μια πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει και ελληνικά πειράματα

Ο αστροφυσικός τόνισε ότι θα είναι πολύ σημαντικό για την χώρα να συμμετέχει σε πρόγραμμα στην επιφάνεια της Σελήνης, κάτι που όπως εκτίμησε αναμένεται να γίνει το 2022-2023.

Τι αναφέρει ο Σπύρος Κάνουρας εκπρόσωπος εταιρίας που θα συμμετάσχει στο Ελληνικό πρόγραμμα

"Ο ΕΛΔΟ (Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός) και η NASA υπέγραψαν χθες, Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, συμφωνία συνεργασίας στο πλαίσιο των επικείμενων αποστολών επανόδου του ανθρώπου στη Σελήνη. Η εταιρεία μας ΔΙΟΨΙΣ ΕΠΕ είναι περήφανη που συμμετέχει σε πρόταση ανάπτυξης οργάνου προσδιορισμού της σύστασης των πετρωμάτων στην περιοχή προσεδάφισης του ρομποτικού οχήματος της φωτογραφίας. Ο σχεδιασμός του οργάνου έγινε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγου Θανάση Οικονόμου, ο οποίος για την κατασκευή του θα συνεργασθεί με ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον καθηγητή Αστροφυσικής Γιάννη Σειραδάκη και τη συμμετοχή των Εργαστηρίων Ηλεκτρονικής και Πυρηνικής Φυσικής".

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 08:08