Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 13:06

Ενα ανθρωποειδές ρομπότ στην καρέκλα του κυβερνήτη του Σογιούζ κατά την σημερινή εκτόξευση του στον ISS (BINTEO)

Η σημερινή εκτόξευση του Ρωσικού πυραύλου από το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ προς τον διεθνή διαστημικό σταθμό ήταν ξεχωριστή.

Αντί αστροναυτών  στην κάψουλα του Σογιούζ κάθισε στην θέση του κυβερνήτη του ρωσικού διαστημοπλοίου ένα ρομπότ. Το Ρωσικό ανθρωποειδές ρομπότ, ήταν στην θέση του κυβερνήτη και συνομιλούσε πριν και κατά την διάρκεια της πυροδότησης των πυραύλων με τους ελεγκτές της Roskosmos που έχουν την ευθύνη της πλοήγησης του σκάφους προς το διαστημικό σταθμό. Εδινε στοιχεία και παραμέτρους πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης στο κεντρο ελέγχου της Ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας. 

Στις 22 Αυγούστου 2019 το Skybot F-850 ξεκίνησε με το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Soyuz MS-14 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Εκεί θα περάσει 15 ημέρες στο ρωσικό τμήμα του σταθμού. Η επιστροφή του ρομπότ έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 με την ίδια διαστημική κάψουλα.

Το Skybot F-850 είναι ένα ανθρωπομορφικό ρομπότ του ρωσικού διαστημικού προγράμματος. Χρησιμεύει ως «επιβάτης δοκιμής» για αποστολές δοκιμών για την προετοιμασία επανδρωμένων πτήσεων. Το Skybot είναι μια παραλλαγή του ρωσικού στρατιωτικού ρομπότ Fedor (συντομογραφία για το Final Experimental Demonstration Object Research ).

Το Fedor αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από το 2014 από τη ρωσική εταιρεία Android Technics και τον στρατιωτικό ερευνητικό οργανισμό Ρωσικό Ίδρυμα Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων (FPI ή FARP).

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 13:15