Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 19:32

Κοζάνη: Βραβείο ερευνητικής αριστείας της επιστημονικής ομάδας που ηγείται το ΠΔΜ

Bραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας στο διεθνές, επιστημονικό συνέδριο «IEEE CAMAD» έλαβε η επιστημονική ομάδα του έργου «H2020 SPEAR» με τίτλο «Λειτουργικό σύστημα ανίχνευσης απειλών

στα έξυπνα δίκτυα»  αποτελούμενη από επιστήμονες του ΠΔΜ, Μηχανικούς της ΔΕΗ και νεαρούς επιστήμονες της ευφυούς επιχειρηματικότητας.

Η εργασία πραγματεύεται προηγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό απειλών ασφάλειας σε έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΔΜ Πάνο Σαρηγιαννίδη, «η συγκεκριμένη επιστημονική εργασία αποτελεί προϊόν συλλογικής προσπάθειας, όπου οι εμπλεκόμενοι συγγραφείς προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία αλλά και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.»

Για την εκπαίδευση των αλγορίθμων, αξιοποιήθηκαν πραγματικά δεδομένα από τις δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Λαύριο I & II της ΔΕΗ γεγονός που σύμφωνα με τον κ Σαρηγιαννίδη «πιστοποιεί την εγκυρότητα της εργασίας αλλά και τις δυνατότητες χρήσης του προτεινόμενου σχήματος σε μία ευρεία γκάμα από ενεργειακούς φορείς».

Το Ευρωπαϊκό έργο «H2020 SPEAR» που συντονίζει ο καθηγητής Πάνος Σαρηγιαννίδης  πραγματοποιείται  στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Horizon2020,  όπου δεκάδες νέοι επιστήμονες του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΠΔΜ, συμμετέχουν στα  Ευρωπαϊκά αλλά και εθνικά έργα του προγράμματος προάγοντας την αριστεία στον τόπο τους.  Επίσης συμμετέχουν 16 εταίροι από 10 χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ουκρανία κ.λ.π. καθώς και τρεις ηλεκτρικές εταιρίες όπως η  πολυεθνική Schneider Electric με έδρα την Γαλλία , η Ισπανική Enel Group και η ΔΕΗ.

«Η συγκεκριμένη βράβευση είναι ένδειξη ποιότητας του ερευνητικού έργου  που τιμά το τμήμα Ηλεκτρολόγων και το πανεπιστήμιό μας» τόνισε ο Πρύτανης του ΠΔΜ καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης και πρόσθεσε ότι «θα σταθούμε αρωγοί και θα στηρίξουμε κάθε παρόμοια  πρωτότυπη ερευνητική προσπάθεια που θα γίνεται στο πανεπιστήμιό μας».  

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ\Σ ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 19:56