Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 09:13

H B&T Composites απο την Φλώρινα & InnoEnergy lab δημιουργούν την Hydrogen B&T Composites για την αποθήκευση υδρογόνου

H Εταιρεία B&T Composites, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κο Βασίλειο Τιριακίδη βραβευμένη επανειλημμένως για τις καινοτομίες της στα προηγμένα εξαρτήματα σύνθετων υλικών, ήρθε σε συμφωνία να υπογράψουν ένα

μνημόνιο συνεργασίας με τον καθηγητή Σοφοκλή Μακρίδη του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγνωρισμένο επίσης από την ακαδημαϊκή και επιστημονική αριστεία του υπουργείου Παιδείας σε υδρογόνο όπου και θα δραστηριοποιηθούν σε τεχνολογίες υδρογόνου και θα δημιουργήσουν την Hydrogen B&T Composites: Hydrogen Production-Storage-Utilisation.

Η ανάγκη συστημάτων αποθήκευσης του υδρογόνου και μεταφοράς του είναι πλέον δεδομένη μέσα από τις επενδύσεις του πράσινου υδρογόνου στον Παγκόσμιο Χάρτη της Πράσινης Ανάπτυξης (Green Deal) όπως ανέλυσε σε ομιλίες του ο κος Μακρίδης και στον τύπο τους τελευταίους 6 μήνες. Οι μηδενικοί ρύποι μπορούν να επιτευχθούν άμεσα μέσω της χρήσης του υδρογόνου ως καύσιμο σε κάθε τεχνολογία (σπίτια, βιομηχανία, αυτοκίνηση). Τόσο στην Ευρώπη όσο και εκτός αυτής η αποθήκευση ενέργειας άνω των 6 ωρών συμφέρει να πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρόλυσης και της παραγωγής-αποθήκευσης-διάδοσης υδρογόνου ιδιαίτερα μέσα στην συγκυρία της πανδημίας του COVID-19.

Έτσι λοιπόν συνδυάζουν τις δυνάμεις τους δύο Έλληνες κάνοντας πράξη την συνεργασία Βιομηχανίας-Ακαδημίας (Industry-Academia partnership) για την πρώτη εμπορική ανάπτυξη ταμιευτήρων υδρογόνου σε χαμηλές έως υψηλές πιέσεις χρησιμοποιώντας μεταλλικά υδρίδια για την αποτελεσματική αποθήκευση υδρογόνου και την μεταφορά του υδρογόνου εγχώρια ή/και στο εξωτερικό. Οι ταμιευτήρες ινών άνθρακα που κατασκευάζει η B&T Composites είναι ελαφριές μεγάλης αντοχής και θα μελετηθεί-αναπτυχθεί η αποτελεσματική αποθήκευση σε πραγματικές συνθήκες όπως απαιτούν οι νέες δράσεις Πράσινης Οικονομίας με την αλλαγή των ενεργειακών απαιτήσεων παγκοσμίως (Project για Παραγωγή Υδρογόνου από Υπεράκτιες Ανεμογεννήτριες στην Αγγλία με Ελληνική Συμμετοχή). Η Ηydrogen B&T Composites έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Carbon280-Αυστραλία, το Huston του Tέξας και τη Seawind Technologies για το αντικείμενο της αποθήκευσης του υδρογόνου από μικρά δίκτυα (micro grids) που θα παράγουν υδρογόνο από ΑΠΕ και θα αποθηκεύονται σε κράματα Mg. 

Η τεχνολογία αυτή που οικοδομεί αυτή η συνεργασία έχει σαν στόχο και την εφαρμογή του υδρογόνου στα κτήρια για θέρμανση τον χειμώνα όπως ανέφερε για την ομάδα του κου Μακρίδη και στο MEGA η κα Σιαμπλή σε τεχνολογίες υδρογόνου (https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=38565695). 

Η εταιρεία B&T Composites και η ερευνητική ομάδα InnoΕnergy αποδεικνύει έμπρακτα την σύνδεση της παραγωγικής διαδικασίας με τον επιστημονικό κόσμο όχι μόνο μέσω τον Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που συμμετέχει αλλά και μέσω εμπορικών απαιτήσεων του βιομηχανικού κλάδου στην Ευρώπη και εκτός αυτής.

πηγη:https://energypress.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 09:16