Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 09:44

Νομιμοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Η 15η πολιτεία στις ΗΠΑ επιτρέπει τη χρήση της

Οι βουλευτές της πολιτείας της Νέας Υόρκης υιοθέτησαν χθες Τρίτη νομοσχέδιο που προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο να έχει δηλώσει πως θα το υπογράψει.

Το νομοσχέδιο αυτό υιοθετήθηκε και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου της Νέας Υόρκης με μεγάλη πλειοψηφία και πλέον η πολιτεία θα γίνει η 15η στις ΗΠΑ που θα επιτρέπει τη χρήση κάνναβης από ενήλικες για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

“ Για πολύ καιρό η απαγόρευση της κάνναβης έπληττε δυσανάλογα τις έγχρωμες κοινότητες επιβάλλοντάς τους βαριές ποινές φυλάκισης”, τόνισε ο Κουόμο σε ανακοίνωσή του.

“ Η ιστορική αυτή νομοθεσία δικαιώνει τις εδώ και καιρό περιθωριοποιημένες κοινότητες, αγκαλιάζει μια νέα βιομηχανία η οποία θα ενισχύσει την οικονομία και δημιουργεί σημαντικές δικλείδες ασφαλείας για τους πολίτες”, συνέχισε.

Βάσει της νομοθεσίας οι ενήλικες άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη και να καλλιεργούν στα σπίτια τους φυτά για προσωπική χρήση. Παράλληλα προβλέπει την μεταφορά των πόρων από την πάταξη της χρήσης κάνναβης στην εκπαίδευση και την θεραπεία των τοξικοεξαρτημένων.

Εξάλλου η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα ακυρώσει αυτόματα τις καταδίκες όσων έχουν ήδη κριθεί ένοχοι για αδικήματα που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης.

Η νομοθεσία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι θα είναι νόμιμη η κατοχή έως και 85 γραμμαρίων κάνναβης, ενώ επεκτείνεται και το πρόγραμμα διανομής κάνναβης για ιατρικούς λόγους.

Σύμφωνα με το γραφείο του Κουόμο, η αλλαγή αυτή θα αποφέρει ετησίως 350 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της πολιτείας και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να επιβάλει φόρο στην πώληση κάνναβης 9%.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 09:51