Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 14:37

Η Λευκορωσία "αντέγραψε" τις ΗΠΑ στην επιχείρηση με το αεροσκάφος

Ο δικαιολογημένος θόρυβος αμέσως με την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ για τη σύλληψη του Ρομάν Προτασέβιτς, συνεχίζεται, όμως η ενέργεια του Λουκασένκο δεν είναι πρωτοφανής.

Οι ΗΠΑ είναι οι πρώτες διδάξασες τέτοιων πρακτικών:

  • Τον Μάρτιο του 2008 σε κοινή επιχείρηση με την αστυνομία της Ταϊλάνδης, Αμερικανοί πράκτορες εισέβαλαν σε αεροσκάφος και συνέλαβαν τον Ρώσο πολίτη Βίκτωρ Μπούτο, τον μετέφεραν στις ΗΠΑ και τον φυλάκισαν δεκάδες χρόνια με αναπόδεικτες κατηγορίες.
  • Το Ιούλιο του ίδιου χρόνου στις Μαλδίβες πράκτορες άρπαξαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τον γιο Ρώσου βουλευτή, και μετά τη μεταφορά του στις ΗΠΑ, τον καταδίκασαν. Έτσι, επειδή θεωρούν ότι ενεργεί ενάντια στα εθνικά τους συμφέροντα.
  • Το 2010 στη Λιβερία αυτή τη φορά, συνέλαβαν τον Ρώσο πιλότο Γιαρόσεβιτς ο οποίος μέχρι σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης 20 χρόνων στις ΗΠΑ!

Εκεί που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο είναι η ιστορία εξαναγκασμού προσγείωσης του προεδρικού αεροσκάφους του Έβο Μοράλες, στις 2 Ιουλίου 2013! Ο Πρόεδρος της Βολιβίας βρισκόταν στη Μόσχα σε επίσημη επίσκεψη.

 
  • Στη Μόσχα είχε φθάσει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα! Στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο όπου έφθασε η ελληνική αντιπροσωπεία, εκείνες τις μέρες βρισκόταν ο Αμερικανός νεαρός Έντουαρτ Σνόουντεν, που αυτομόλησε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, ταξίδεψε στη Ρωσία και ζητούσε καταφύγιο στο εξωτερικό. Οι φήμες οργίαζαν ότι αναζητεί τρόπους να φτάσει σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. (Βενεζουέλα, Βολιβία κ.ά.).

Η CIA, θεώρησε ότι τον πήρε μαζί του στο αεροπλάνο ο Έβο Μοράλες!
Το προεδρικό αεροσκάφος, μετά από τρεις ώρες πτήση, ειδοποιήθηκε ότι Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία υπαναχωρούν και δεν ανοίγουν τον εναέριο χώρο τους για να περάσει!

Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροσκάφος στη Βιέννη! Όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος! Αναζητούσαν τον Σνόουντεν. Εκείνος όμως δεν ήταν μέσα!
Η κίνηση αυτή που εξευτέλιζε κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου όχι μόνο δεν καταδικάστηκε από εκείνους που τώρα φωνασκούν, αλλά ως «μωρές παρθένες», ακολούθησαν πειθήνια τις εντολές του υπερατλαντικού επικυρίαρχου!

Πηγή: sputniknews.gr