Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 19:54

Η Ελληνίδα Ειρήνη Καραμάνου ειναι η σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς

Η  Ειρήνη Καραμάνου ή αλλιώς Irina Karamanos είναι η σύντροφος του Γκάμπριελ Μπόριτς, του Αριστερού ηγέτη της ενωμένης δημοκρατικής παράταξης που το βράδυ της Κυριακής εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Χιλής.

Η 32χρονη διατηρεί χρόνια δεσμό με τον 35χρονο νέο πρόεδρο της Χιλής, και είναι κόρη του Τζόρτζ Καραμάνος, που για χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο.

Χαμηλών τόνων και εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος, η Ιρίνα δεν έκανε πολλές εμφανίσεις προεκλογικά.

Η Ιρίνα, που έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, δεν έκανε καμία εμφάνιση μέχρι να περάσει ο Μπόριτς στον δεύτερο γύρο.

File Photo Η Ειρήνη Καραμάνου σε τηλεοπτική εκπομπή Screenshot via YouTube video
Sinfiltros_TV

Η Ιρίνα Καραμάνος είναι υπέρμαχος του φεμινισμού, και έχει εκφράσει την καταδίκη της προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Πινοσέτ επειδή αποτελεί κίνδυνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ίδια έχει πάρει θέση και στα ζητήματα περί ασφάλειας και τάξης.

«Πρέπει να μιλήσουμε για το οργανωμένο έγκλημα, τον έλεγχο των όπλων, πρέπει να μιλήσουμε για την ασφάλεια, τη σχέση μεταξύ αστυνομίας και διακινητών ναρκωτικών», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

Ο Μπόριτς μόλις φέτος συμπλήρωσε το ηλικιακό όριο προκειμένου να μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές και κατάφερε να συγκεντρώσει το 56% των συνολικών ψήφων έναντι 44% του Χοσέ Αντόνιο Καστ, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε προεδρικό υποψήφιο στην ιστορία.

Ο Καστ προβλήθηκε ως «πολιτικός κληρονόμος» της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ και υποστηρίχθηκε από το σύνολο των δυνάμεων της δεξιάς.

Ο Μπόριτς, ωστόσο, κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη του συσπειρώνοντας γύρω του τη μεσαία τάξη, κυρίως στο Σαντιάγο, και θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 11 Μαρτίου.

Ο νέος πρόεδρος της Χιλής αναδείχθηκε από το φοιτητικό κίνημα, ενώ ανήκει σε μια ριζοσπαστική γενιά φοιτητών που θέλει να αλλάξει τη χώρα και να φέρει κοινωνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις προεκλογικές του δηλώσεις, ο ίδιος πρόκειται να αυξήσει την φορολογία των πλουσίων, ενώ υπόσχεται να προσφέρει καλύτερη υπόσχεση στην παιδεία και στην υγεία, καθώς και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, ενός πεδίου που σήμερα ελέγχεται σχεδόν καθολικά από τον ιδιωτικό τομέα.

«Η Χιλή ήταν η γενέτειρα του νεοφιλελευθερισμού και τώρα θα γίνει ο τάφος του!», είπε μιλώντας για τον δικτάτορα Πινοσέτ ο νέος πρόεδρος της Χιλής το βράδυ της Κυριακής.

«Ξέρω ότι η ιστορία δεν ξεκινά από εμάς. Αισθάνομαι κληρονόμος της μακράς πορείας εκείνων που, από διαφορετικά μέρη αναζητούν ακούραστα κοινωνική δικαιοσύνη», κατέληξε ο ίδιος.

πηγη: Mε πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ ΚΑΙ  today.in-24.com

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 20:02