Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 14:35

Νεκροί 2 Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία, άλλοι 2 σοβαρά τραυματίες από πυρά στρατιωτών

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στο χωριό Γράνιτνα, δίπλα στην «γραμμή επαφής» μεταξύ των περιοχών που ελέγχουν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές και της υπόλοιπης Ουκρανίας. Δράστες είναι κατά το ελληνικό ΥΠΕΞ «τρεις στρατιώτες του ουκρανικού στρατού».

 Υπουργείο Εξωτερικών / Καλούνται να αποχωρήσουν οι Έλληνες πολίτες από την Ουκρανία

Σε ανάρτηση στην ιστοθέση των ουκρανικών αρχών αναφέρεται ότι υπήρξε ενημέρωση πως περίπου στις 00.45 της Κυριακής στο καφέ του χωριού, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ πελατών, σημειώθηκαν πυροβολισμοί και υπήρχαν δύο νεκροί και άλλοι δύο τραυματίες. 

Συγκεκριμένα, με την επέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας οι δράστες τέθηκαν υπό κράτηση και έγινε σαφές ότι υπήρχε ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, ο ένας σοβαρά, ο οποίος εξέπνευσε κατά την μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δράστες περιλαμβάνουν «δολοφονία εκ προμελέτης» αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν αναφορές σε κίνητρα «χουλιγκανισμού». Η ανάκριση διενεργείται υπό την καθοδήγηση της στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

 Αρκετές αναρτήσεις υπάρχουν και στα ουκρανόφωνα και ρωσόφωνα social media. Μάλιστα, σε μία από αυτές αναφέρεται ότι το ένα από τα θύματα που σύμφωνα με το ΥΠΕΞ ήταν Έλληνας ομογενής, υπηρετούσε στην τοπική χωροφυλακή (που ονομάζεται Εθνική Φρουρά):
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 14:39