Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 17:26

Ενα μοντέρνο Κέντρο πολιτισμού στη Χσιάν της Κίνας πάνω σένα αυτοκινητόδρομο. Επιτεύγματα ενός νέου κόσμου

Οπτικό υλικό για το Jinghe New City Culture & Art Centre, το οποίο θα γεφυρώσει έναν αυτοκινητόδρομο με οκτώ λωρίδες στη Χσιάν της Κίνας, έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Zaha Hadid Architects.

Η πρόταση του βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου κέρδισε τον διαγωνισμό και θα υλοποιηθεί εν μέρει πάνω από έναν δρόμο στον νέο τεχνολογικό κόμβο Jinghe New City, στα βόρεια της αρχαίας πρωτεύουσας της Κίνας. Το κέντρο πολιτισμού θα έχει τη μορφή ελικοειδών όγκων, αυλών και υπαίθριων χώρων που θα χρησιμοποιούνται για πολιτιστικές δραστηριότητες και αναψυχή. Τα καμπυλωτά σχήματα σχεδιάστηκαν ως αναφορά στον ποταμό Jinghe και τις ορεινές κοιλάδες που έχει δημιουργήσει στην περιοχή.
 
«Απηχώντας τις ελικοειδείς κοιλάδες που έχει λαξεύσει ο ποταμός Jinghe μέσα από τα βουνά και τα τοπία της επαρχίας Shaanxi, το Jinghe New City Culture & Art Centre βρίσκεται μέσα στη συνοικία Jinghe Bay Academician Science & Technology Innovation της πόλης. Οργανωμένο ως μια σειρά από ρέοντες όγκους, επίπεδα και επιφάνειες που θα διασυνδέονται με αυλές και τοπία, το σχέδιο ορίζει μια αλληλουχία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων πολιτισμού και διασκέδασης για την κοινότητά του» είπαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο.
 
Ράμπες με γλυκιά κλίση επιτρέπουν την πρόσβαση στο κτήριο, το οποίο θα συμβάλλει επίσης στη σύνδεση των εμπορικών γειτονιών και γειτονιών κατοικιών στον Βορρά με το άλσος στον Νότο. Στο εσωτερικό, πολυμεσική βιβλιοθήκη και ευέλικτο στη χρήση θέατρο για περφόρμανς καθώς και πολυχρηστικές αίθουσες, στούντιο και αίθουσες εκθέσεων (https://www.youtube.com/watch?v=NM7CEu9dpAY).
 
Το Zaha Hadid Architects είναι το φερώνυμο αρχιτεκτονικό γραφείο που ίδρυσε το 1980 η εκλιπούσα αρχιτεκτόνισσα Zaha Hadid. Επικεφαλής του σήμερα είναι ο Patrik Schumacher.

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 17:35