Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 09:01

Εφημερίδα Haaretz: Το ημερολόγιο της 24ης ημέρας πολέμου απο τους συντάκτες της Ισραηλινής εφημερίδας

Ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς έχει εισέλθει στην εικοστή τέταρτη ημέρα
 του , τρεις εβδομάδες αφότου η Χαμάς σκότωσε τουλάχιστον 1.300 Ισραηλινούς και τραυμάτισε περισσότερους από 3.300 σε μια ανελέητη επίθεση. Στη Λωρίδα της Γάζας, το υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς αναφέρει ότι τουλάχιστον 8.306 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ κρατούν όμηρους περισσότερους από 238 στρατιώτες και πολίτες , συμπεριλαμβανομένων ξένων υπηκόων. Μια επιχείρηση IDF-Shin Bet μέσα στη Γάζα έσωσε μια γυναίκα στρατιώτη που κρατήθηκε όμηρος από τη Χαμάς.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εμπλέκονται τώρα σε τέσσερα μέτωπα σε διαφορετικά επίπεδα έντασης: Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανο και Συρία.

Σημαντικές ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις εμπλέκονται εντός της Γάζας με αναφορές για ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Η Χαμάς συνέχισε τις εκτοξεύσεις ρουκετών στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου ενός μπαράζ στην Ιερουσαλήμ. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων δολοφονιών, συνεχίζονται. Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά. Καθώς περισσότερες διεθνείς φωνές ζητούν ανθρωπιστική εκεχειρία, ο ΟΗΕ είπε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός φορτηγών βοήθειας εισήλθε στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε 24 ημέρες μετά τον πόλεμο.
 
 
Τι συνέβη σήμερα
 
 
 
■ Ο Ισραηλινός Στρατός αύξησε σημαντικά το εύρος των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος στη Γάζα και «θα συνεχίσει να εντείνεται σύμφωνα με τα στάδια της σύγκρουσης και τους στόχους της», σύμφωνα με εκπρόσωπο του IDF. Νωρίτερα τη Δευτέρα, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τανκς εμφανίστηκαν στα περίχωρα της πόλης της Γάζας και ότι οι δυνάμεις των IDF είχαν προχωρήσει κατά μήκος του δρόμου Salah al-Din, του κύριου αυτοκινητόδρομου βορρά-νότου της Λωρίδας της Γάζας.

■ Το IDF είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες μέλη της Χαμάς σε πολλαπλές αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι 600 στόχοι δέχθηκαν επίθεση τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών όπλων και αντιαρματικών θέσεων.

■ Οι IDF και η Shin Bet έσωσαν μια γυναίκα στρατιώτη που κρατήθηκε όμηρος από τη Χαμάς μέσα στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η στρατιώτης Όρι Μεγκιντίς, που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, επανενώθηκε με την οικογένειά της. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η επιχείρηση εξέφρασε τη «δέσμευση του Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους ομήρους» και προειδοποίησε τη Χαμάς: «Θα συνεχίσουμε να σας κυνηγάμε».

■ Η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο με τρεις Ισραηλινούς ομήρους, την Έλενα Τρουπάνοφ, τον Ντάνιελ Αλόνι και τον Ριμόν Κιρστ, όπου καλούν τον Νετανιάχου να συμφωνήσει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων-ομήρων. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το βίντεο «σκληρή προπαγάνδα».

■ Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε το θάνατο του Shani Louk, ο οποίος είχε ισραηλινή και γερμανική υπηκοότητα και απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Rei'im από τρομοκράτες της Χαμάς ■ Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος επισκέφθηκε το Κατάρ το Σάββατο για να συζητήσει την απελευθέρωση των αιχμαλώτων

από τη Γάζα Στριπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Fox News. Αργότερα αναφέρθηκε στο Ισραήλ ότι ο αρχηγός της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα ήταν αυτός ο αξιωματούχος.

■ Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι τουλάχιστον 8.306 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου.

■ ανέφερε η UNRWA ότι σχεδόν 672.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι κάτοικοι της Γάζας βρίσκονταν καταφύγιο σε 149 από τις εγκαταστάσεις τους, σημειώνοντας ότι «αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο απελπιστικές συνθήκες».

■ Βομβαρδισμοί ρουκετών στόχευαν το βόρειο και το νότιο Ισραήλ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να ανταλλάσσουν πυρ με τη Χεζμπολάχ και τις παλαιστινιακές φατρίες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, οι οποίοι τώρα στοχεύουν πολιτικούς αλλά και στρατιωτικούς στόχους. ■ Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο IDF είπε ότι ένα ισραηλινό

μαχητικό επιτέθηκαν σε εκτοξευτές ρουκετών στο συριακό έδαφος μετά την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ.

■ Ένας Ισραηλινός αστυνομικός μαχαιρώθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από έναν Παλαιστίνιο επιτιθέμενο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

■ Το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε ότι τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τους IDF στην Η πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ότι ένας Παλαιστίνιος πέθανε από τα τραύματα που υπέστη πριν από λίγες ημέρες όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από εποίκους.

■ Στρατιωτική αστυνομία του Ισραήλσυνέλαβε έναν Ισραηλινό στρατιώτη που θεωρείται ύποπτος ότι πυροβόλησε έναν Παλαιστίνιο που μάζευε ελιές στη Δυτική Όχθη το Σάββατο.

■ Σε άρθρο της Wall Street Journal, ο απεσταλμένος του Κατάρ στις ΗΠΑ, Μεσάλ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι υποστηρίζει και εξουσιοδοτεί τη Χαμάς.

■ Εν μέσω ενός κύματος αντισημιτισμού από τις 7 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα δράσει κατά του αντιεβραϊκού μίσους στις πανεπιστημιουπόλεις των κολεγίων. Οι Εβραίοι φοιτητές έχουν ζητήσει φρουρούς ασφαλείας για τις δραστηριότητες του Σαμπάτ και την αστυνομική προστασία κατά τη διάρκεια των φιλοπαλαιστινιακών συγκεντρώσεων. στο Πανεπιστήμιο Cornell

, οι απειλές που ζητούσαν βιασμό και δολοφονία «όλων των Εβραίων γυναικών» και «κόψιμο του λαιμού» των Εβραίων φοιτητών οδήγησαν σε μια προειδοποίηση να μην χρησιμοποιούν την αίθουσα kosher του σχολείου. στη νότια ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν αναζητώντας Εβραίους που αποβιβάζονταν από πτήση από το Τελ Αβίβ , η αστυνομία είπε ότι συνελήφθησαν 60 άτομα. Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τη βίαιη διαμαρτυρία σε απροσδιόριστη «εξωτερική επιρροή».
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 09:05